sunnuntai 30. elokuuta 2009

Spider Man



Arttu juhli 6-vuotis syntymäpäiväänsä lauantaina ja halusi ehdottomasti Spider Man- kakun juhliinsa. Tein Spider Manin sokerimassan päälle maalaamalla pastaväreillä. Kakun kuorute on vaahtokarkkia ja välissä on mansikkasurvos-kermavaahtoa ja banaania ja kermavaahtoa.




In english
This cake was for my cousins sons 6th Birthday. Cake has strawberries, banana and whipcream inside and topping is MMF. Spider Man itself is made out of sugarpaste.


tiistai 25. elokuuta 2009

Lahjakakku


Lahjakakku on minun tämän hetkinen suosikki kaikista tekemistäni kakuista. Mukavan selkeä, mutta samalla näyttävä. Ensimmäiseksi kokeiluksi onnistuin mielestäni varsin hyvin. :)


In english

My very first "gift-cake". I have to admit that this cake is my favorite at the moment. It's simple but still looks very good. Sometimes less is more... :)

perjantai 21. elokuuta 2009

Sydänkakku


Tein tällaisen syntymäpäiväkakun työkaverilleni. Kakussa on välissä mansikkasosetta ja kermavaahtoa. Päällinen on sokerimassaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa brush embroidery tekniikkaa. Unelmakakut-kirjassa on loistava ohje kakkupohjan tekoon. Ohjetta noudattamalla tekemäni kakkupohjat ovat onnistuneet täydellisesti! Ohjeessa kananmunat punnitaan ja kerrotaan 0,7:llä jolloin saadaan oikea suhde sokerille ja jauholle. Osan jauhoista voi korvata perunajauholla ja jauhojen sekaan lisätaan 1 tl leivinjauhetta.

In English

This is my very first brush embroidery cake. I made this cake for my colleagues Birthday. The cake has a strawberry whipcream filling and a sugarpaste cover.

torstai 13. elokuuta 2009

Suklaamuffinssi


Suklaamuffinssi, voiko olla parempaa?? Tein nämä samalla kertaa kun leivoin punaherukkamuffinssit. Siltä varalta jos en pidäkkään punaherukan mausta muffinssissa. Koe maistoin yhden ennenkuin vein ystävänä perheelle loput yllärinä. Tällä viikolla leivoin niin paljon, että siitä koitui ongelma. Tajusin etten voinut syödä kaikkea yksin (tai kaksin)! Kuntokuurin ylläpito on vaikeaa, jos vetää joka päivä parit muffinssit ja päälle vielä vähän kakkua... =) Äiti ja isi ovat olleet ahkeria makutuomareita leipomuksilleni. Viikolla olin vienyt sinne jo kuivakakun, hyydykekakun ja pari punaherukkamuffinssia. Joten seuraava ratkaisu oli viedä leipomuksia ystävälle. Toivottavasti maistui.

Tosiaan avopuolisoni lisäksi perheeseemme kuuluu labradorinnoutaja joka on maailman aktiivisin leipurin apulainen. Kun leivon se odottaa sinnikkäästi välittömässä läheisyydessä joskopa pöydältä "tipahtaisi" jotain hänellekin ja ainahan sieltä pöydältä jotain tipahtaa...

In english
I also made these chocolate cupcakes this week. Is there anything better than that? Problem what I faced this week was that since I baked so much who was going to eat it all??? Usually I take something to my parents home. Since that was done too this week next step was to surprise a friend. I try to keep up with my exercise so having couple of muffins and piece of cake every day doesn't do good... How to balance love of baking and goal of having slim body? =)

Punaherukka hyydykekakku


Punaherukkaa ja vielä kerran punaherukkaa. Viimeisenä kokeiluna tälle viikolle tein vielä hyydykekakun jossa on kaurakeksipohja, puna- ja mustaherukkaa floravispi & vaniljarahkahyydykkeen välissä. Pohja jäi hieman liian pehmeäksi liian vähäisen rasvan takia, mutta makuun se ei vaikuttanut. Saman tyyppisen kakun näin uusimmassa Kodin kuvalehdessä. Harmikseni unohdin lehden vanhemmilleni joten kakun toteutin mututuntumalla. Hyvä puolihan näissä hyydykekakuissa on se, että perusohje on aina sama.

In English
Since I got my very first comment in english, I decided to add a little note in english as well for now on. :) Firts of all I would like to thank Olga on her short comment which defenetly made my day! So.... Redcurrant is my new favorite berry. I have been planing on baking something from it for at least a week now. Once I started on baking there was no stopping! So many things I wanted to try. I suppose I could soon make own kategory for redcurrant.

Punaherukka kuivakakku


Kun tämä kuivakakku paistui uunissa keittiöön levisi ihana Amerikan tuoksu. Tuoksu toi mieleen ajan jolloin asuin siellä. Innostuin ohjeen helppoudesta ja iso plussa oli tietenkin keittiöön levinnyt tuoksu. Miksei tällä ohjeella voisi toteuttaa jotain kakkuakin, jota joutuu paljon muokkaamaan. Siihen tämän kakun pehmeän mehevä, mutta tiivis koostumus olisi juuri sopiva.

3 munaa
1,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sulatettua margariinia
1 prk vaniljarahkaa
tai
2 dl piimää

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkuun kaikki muut aineet hyvin sekoittaen. Paista 175 asteessa n.45 min.

Kakun päälle laitoin sokerikuorutteen, joka antoi mukavan makean lisän. Kakku itsessään ei nimittäin ole hirveän makea.

Punaherukka- ja Mustikkamuffinssi


Ainakin viikon verran olen suunnittellut leipovani jotain punaherukasta. Suunnittelun ja kokeilujen tuloksena voin todeta että voisin varmaan laittaa punaherukalle ihan oman kategorian. Marja toimii loistavasti leivonnassa. Tässä siis ensimmäinen kokeilu muffinssiin. Tein jo hyväksi havaitulla ohjeella muffinssit joten en laita enää ohjetta tähän. Varalta en sekoittanut koko taikinaan punaherukkaa, jos se ei olisikaan maistunut hyvältä. Varovaisuus oli aivan turhaa! Toisesta taikinan puolikkaasta tein mustikka- ja suklaamuffinsseja.

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Mansikka Pops


Po-po-Popseja! Näitä on vain niin kiva tekasta. Nopea valmistaa ja hyvälle maistuvaa. Tällä kertaa tein Mansikkakeksistä ja päällys on valkoista suklaata. Toteutin Popsit samalla tekniikalla kuin aiemmatkin versiot täällä. Minun suosikki taitaa edelleen olla minttukeksi versiot. =)