maanantai 30. marraskuuta 2009

Tunnustus


Sain jo viikkoja sitten tämän ihanan tunnustuksen blogistani suklaapupun -blogilta. Oli uskomatonta lukea Sannan listaa joista suurin osa olisi voinut olla omaani. En edelleenkään ole tietokoneeni ylin ystävä ja kaikki lataamiset ym. tuntuvat ylitse pääsemättömän hankalilta tehdä. Siitä syystä nyt vasta yritän laittaa kyseistä tunnustusta tänne omille sivuille. Asia on vainonnut alitajuntaani tunnustuksen saamisesta lähtien. (Tunnustan, ihan heti ei välähtänyt miten tuon kuvan saan sivulleni!)

Ja nyt sitten pitäisi kertoa 7 asiaa minusta. Teen saman kuin Sanna ja pysyn leivonta linjalla:

1. Kermavaahtoon ja etenkin kermavaahtoon laitetaan paljon sokeria. Sokeria kaikissa muodoissa: tavallista, vanilliini- ja vaniljasokeria. Joskus kaikkia kolmea yhtä aikaa. Ja muutenkin kermavaahto on hyvä lisuke kaikkeen. ;)

2. Jos jälkiruualla pelkästään eläisi eikä se lihottaisi yhtä helposti kuin nyt, olisin hyvin tyytyväinen nainen.

3. Jos en olisi puoli vahingossa eksynyt kinuskikissan sivuille, en olisi koskaan tienny tästä mahtavasta kakkumaailmasta. En olekkaan yksin innoissani leipomassa. :)

4. Tykkään lukea/selailla kakkukirjoja ja suunnitella. Puoliakaan en ole toteuttanut, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty sanotaan. Eli mielessäni olen toteuttanut vaikka mitä!

5. Haaveilen isommasta keittiöstä ja yleiskoneesta. Tähän on tultu...heh.

6. Tänä jouluna aion tehdä ensimmäisen oman piparkakkutalon.

7. To do- listalla on juhlat ystävilleni, jossa pöytä on TÄYNNÄ upeita kakkuherkkuja "suuren maailman" tyyliin. Jonain päivänä sitten......

Seurailen muutamia blogeja säännöllisesti ja muita surffailen jos ja kun on aikaa. Olen huono kommentoimaan muiden upeita luomuksia. Pitäisi olla aktiivisempi. Olisinko totaalisen huono bloggaaja, jos en eteenpäin tätä laittaisi??

perjantai 13. marraskuuta 2009

Kalla- kakku


Tällaisia Kalla-kakkuja tein neljä vaarini hautajaisiin, jotka pidettiin marraskuun alussa. Kakun välissä oli lakkaa ja kinuskivaahtoa. Näiden kakkujen jälkeen totesin, että nyt täytyy keksiä uusi juttu kakkujen väliin. Lakka-kinuski on aivan ihana yhdistelmä, mutta sitä tulee kohta korvistakin ulos. Ihanaa kun Joulu lähenee. Pääsen tekemään vähän erilaisempia leipomuksia. Kovasti olen suunnitellut kaikkea, nähtäväksi jää mitä loppujen lopuksi toteutan. Mutta eikös se niin ole että hyvin suunniteltu on puoleksi tehty? :)
In english

My grandfather died suddenly in the end of October. We had funeral couple of weeks ago and for that occasion I made four of these kind of cakes. Inside the cake was cloudberry and caramelcream...again. I said to myself that I need to find something else to put in the cakes for now on. Combination is really good but now it feels like it's coming out from the ears too. :) Luckily my favorite time of the year is getting closer and I that means other kinds of bakings.