tiistai 22. joulukuuta 2009

Piparkakku-KAKKU-talo

Piparkakkutalo joka on kakkua. Minulla tuntuu aina kiinnostavan kaikki mikä on vähänkin erikoisempaa ja työläämmän näköistä. Tätä kakkua olen hautonut päässäni marraskuusta lähtien. Kokeilisinko vai en.... Eilen me sitten se toteutettiin avopuolisoni kanssa lahjaksi ystävillemme. Kakkua tehdessämme oli hauska huomata kuinka suurpiirteinen minä olen leipoessa verrattuna häneen. Johtuisko siitä, että ruokaa laittaessa määrissä pitää olla tarkka (ehkä). Minähän en meidän perheessä laita ikinä ruokaa, joten oletan ainoastaan näin asian olevan. :) Taloon tehdään piparille maistuva pohja, sitten se täytetään ja vuorataan suklaavoikreemillä ja pipareista tehdään muuta osat. Kakkua ei tarvitse kostuttaa millään.

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä siitä kolmikerroksinen, mutta vuorauksen jälkeen painosta johtuen välikerros rupesi tursuamaan välistä ulos, koska se oli tehty paloista. Voikreemi on siitä loistavaa, että välikerros oli helppo nostaa pois. Kakun koostumus on myös hyvin tiivis, mutta pehmeä joten uudelleen kokoaminen ei ollut vaikeaa.

Koriste raidoitukseen minulla olisi ollut ihan oikea välinekkin, mutta se oli jäänyt vanhempieni luokse Helsinkiin joten apuväline tehtiin yhdestä muovisesta pakasterasiankannesta leikkaamalla. Hyvin toimi.

In english

Gingerbread CAKE house. It seems like the more complex the recepie is the more interested I get. This is a project that I have been thinking about since November. Yesterday I made it with my spouce. It was funny to notice that I'm more willing to cut corners than he is when it comes to baking. Maybe it's because when you are cooking food you need to be maticulate. I never cook....To make the cake you just need to "season" the dough to taste like gingerbread. The building materials are the cakes and chocolate buttercream and for decorations you can use gingerbread and sugarfrosting.

lauantai 12. joulukuuta 2009

Piparinen juustokakku

Itsenäisyyspäivänä me söimme piparijuustokakkusia. Ohje löytyi maku.fi sivuilta ja googlettamalla huomasin, että tämä ohje taisi olla viime jouluna aika suosittu blogeissa. Hyvää oli varsinkin kun oli paljon kermavaahtoa vielä päällä. Tein näitä samoja kakkusia eilen uudestaan ja tällä kertaa tein ne muffinssipellille suoraan. Annoksista tuli sopivamman kokoisia. Kakkujen juusto-osat nousee todella kovasti uunissa, mutta laskevat takaisin siihen korkeuteen kuin olivat uuniin mentäessä jäähdyttyään. Tarvitset:

Piparitaikinaa

400g tuorejuustoa
2 munaa
1,5 dl fariinisokeria
(tiiviisti puristettuna)
1 tl vaniljauutetta
2 tl kanelia

Voitele vuoat ja vuoraa ne piparitaikinalla. Sekoita kaikki muut aineet keskenään tasaiseksi seokseksi ja kaada piparisiin vuokiin. Paista uunin alatasolla n.40min 175 asteessa. Valmisteluun menee n. 10min mikä on aika luksusta.
In english
These gingerbread cheesecakes are fast and easy to make. We had these in our independence day. When I found this recepy I noticed that it was quite popular last year in cakebloggs. No wonder because it only takes about 10 minutes to make the preperations and 40 minutes in the owen. :)

Guinness suklaakakku

Nigella Lawson tietää mistä hyvät kakut on tehty. Tämä Guinness kakku on 3 jonka tein viikon sisään. Ensimmäisestä en saanut kunnon kuvaa enkä toisestakaan....Kunnon kamera on hankintalistalla kohdassa akuutit ostot. :) Takaisin kakkuun. Tämäkin on helppo ja nopea tehdä. Ohje lojui meillä pöydällä kuukauden päivät, koska jotenkin kakkuun tulevat ainekset tuntuivat vaivalloisilta toteuttaa. Ohje löytyy täältä. Omani on huomattavasti matalampi kuin Nigellan, mutta se johtuu siitä että tein yhdellä ohjeellisella kaksi pienempää kakkua. Kakku muistuttaa paljon Mudcakeia. Kirpeät marjat toimii päällä loistavasti. ;)

In english

This Nigella Lawsons chocolate Guinness cake is GOOD. She knows how to make a cake! This cake is my third this week. First two I coudn't get a good picture so.... New camera is on my next -to buy- list. Cake tastes little pit like mudcake. It's really moist. A simple good cake doesn't need a lot of different layers to be a good cake.