keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Mansikka-Pannacotta kakku

Tänä vuonna juhlitaan monet kolmekymppiset minun ystäväpiirissäni. Viime viikonloppuna yllätimme yhden tulevan päivänsankarin kakulla ja shampanjalla. Ystävänpäiväkin sattui sopivasti samalle viikonlopulle. Tein kinuskikissan tekemää mansikka-pannacotta juustokakkua. Täytyy sanoa, että minun makuuni kakku ei maistunut oikein miltään. Mansikan tilalle olisi kannattanut tehdä jotain kirpeämpää ehkäpä lime-valkosuklaa tuorejuusto olisi ollut tähän parempi vaihtoehto. Ajatuksena yhdistelmä on kuitenkin minusta varsin hieno. Ekaa kertaa kokeilin myös joululahjaksi saamaani suklaapursotukseen tarkoitettua "kynää". On muuten aika loisto tuote.


In english

This year we are celebrating many 30th birthdays among our friends. First surprise party was last weekend. I made this strawberry-pannacotta cheesecake for that occasion. In my opinion the idea of this cake is brilliant (not my own idea) but together strawberry-pannacotta doesn't really taste anything special.... :) but then again I'm starting to be really critical with my bakings.

Suklaakeksin ohje

Jotain helppoa, nopeaa ja hyvää.... :) Ohje on suoraan Hershey's semi-sweet chocolate chips- pussin takaa. Jenkkilässä käytetään mittayksikkönä CUP:ia mikä on noin 2,37 dl. Laskeskelin mitat noin tarkkuudella taskulaskimella, sen verran on huono matikkapää. Keksien maku ei siitä kärsinyt.

5,3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2,37 dl pehmeää voita
1,7 dl sokeria
1,7 dl ruokosokeria
1 tl vanilja uutetta
2 kananmunaa
4,74 dl suklaa rakeita

-Jauhot, sooda ja suola yhteen.
-Vatkaa pehmeä voi sokereiden ja vanilja uutteen kanssa yhteen kunnes seos on "creamy". Lisää joukkoon munat hyvin vatkaten. Lisää seokseen jauhot vähitellen ja lopuksi suklaa.
-Paista uunissa n.190 astetta kunnes keksit ovat kypsiä ehkä noin 8-10 min riippuen uunin tehosta.