perjantai 30. heinäkuuta 2010

Harjottelua

Kermavaahto harjoittelua. Olen viime aikoina tehnyt niin paljon sokerikuorutteisia kakkuja, että kermavaahto kakun päällä tuntuu luksukselta. Ystäväni, joka muuten on ilmetty Alankomaiden kruunuprinsessa Máximan näköinen tuli kylään. Olen tehnyt minikokoisia kakkupohjia pakasteeseen juurikin tälläisten vierailujen varalle. Jääkaapista löytyy aina myös hilloa ja vispikermaa. Tässä oli oiva tapa hieman harjoitella pursotusta. Minulla on iso tyllapakkaus joista osasta en edes tiedä minkälaista jälkeä niillä voi tehdä.Yksi niistä nyt sitten avautui.Ensikerralla siistimpää jälkeä sitten.

In English

My good friend Elisa came to visit me. For these occasions I have small cakes in the freezer and also always have whipped cream and jam in the fridgerator. I have been doing so much sugarpaste covered cakes that whipped cream cake feels luxury...and it was... :D

torstai 29. heinäkuuta 2010

Hannan päivän jäätelökakku

Käsi ylös kuka on tehnyt jäätelökakkua tänä kesänä? Muistelin, että itse olen viimeksi tehnyt jäätelökakkua ystävilleni kun täytin 18 vuotta!?! Siitä onkin aikaa. Jäätelökakku on aika harvinainen herkku meillä, joten en pysty keksimään miten olin moiseen tarjoiluun päätynyt silloin. Jokatapauksessa Hannan päivää juhlittiin pari viikkoa sitten. Sisällyskuvaa en kerinny ottaa, koska jäätelö oli niin sulaa. Uuni oli liian kuumalla...Välissä oli kuitenkin masikkajäätelöä ja tarhamustikoita ja tuoreita vadelmia. Olin yllättynyt kuinka hyviä tarhamustikat ovatkaan!

In English
Hand up who has done icecream cake this summer? Last time when I did this was to my 18th birthday. Imagine that! LOOOOOOONNNNG time ago. :) Unfortunately I didn't have time to take a picture from the inside of the cake. Ice cream was melting too fast. Owen was too hot when the cake was in...In side there was strawberrie ice cream, farmed blueberries which to my great suprice tasted exelent and rasberries.

Mustikkapiirakka

Jokaisella on varmasti luotto mustikkapiirakka- ohje, jota tehdään vuodesta toiseen. Niin myös on minulla. Nämä piirakat menivät lahjoiksi kahteen eri kyläpaikkaan. Minusta on mukava viedä tuliaisina ns. aineettomia lahjoja. Niitä on myös mukava itse saada. Kaapit kun pursuaa jos jonkinmoisista kipoista ja kupeista jo entuudestaankin.

Ruotsin Åhlens on ihan huippu kauppa etsiessä edullisia leivontatuotteita. Nämä vuoat on sieltä eivätkä olleet hinnan kirous. ;) Paistaessa laitoin vuoat leipävuokien sisään, koska yksin vuoka ei olisi jaksanut säilyttää muotoaan. (meinas käydä käpsäys siinä...) Minun suokkari ohje on tämä:

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
250g margariinia
2tl soodaa
1-2 munaa
1 lasi piimää
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään sulatetun rasvan kanssa. Muruseoksesta otetaan lasillinen jemmaan ja loppu osaan sekoitetaan munat ja piimä. Seos kaadetaan vuokaan, päälle marjat ja lopuksi ripotellaan lasillinen muruseosta päälle. 200 astetta kunnes piirakka on kypsä.
In English
I'm sure everybody has their own favorite recepy for blueberrypie. I also have mine. It's simple and easy and I never go wrong with it. These pies went to to different places. I think it's nice to bring along something when you go visit friends. Everybody has their cupboards full of dishes etc. So immaterial presents are the best!

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Banana Cake- ohje

Ohjetta banaanikakkuun kyseltiin... :D Laitan sen englanniksi kuten kirjassa on, niin ei tule tulkinta virheitä. Mahtavinta Magnolia bakeryn ohjeissa on se, että vatkaus ajatkin on laitettu minuutin tarkkuudella. Mitään ei jätetä arvailujen varaan!

Banana cake

3 cups cake flour

1 tsp baking soda

3/4 tsp salt

1/2 tsp baking powder

1 cup unsalted butter softened

2 cups sugar

3 large eggs, at room temperature

1 1/2 cups mashed very ripe bananas

6 tbls buttermilk

1 1/2 tsp vanilla extract

oven 160 celsius, 325 degrees

1. Sift together flour, baking soda, salt and baking powder

2. On the medium speed of an electric mixer, cream the butter until smooth. add the sugar gradually and beat until fluffy about 3 minutes.

3. Add the eggs, one at a time

4. Add the bananas

5. Add half of the dry ingredients, mixin until well incorporated, then add the buttermilk and vanilla and second half of the dry ingredients, mixing well.

6. Divide the batter between two pans.


Bake about 40-50 minutes.


Minulla oli kaksi 24cm halkaisijan kakkuvuokaa ja kakuista tuli niin isot, että tein 2 erillistä kakkua eli ohje kannattaa puolittaa, jos ei halua mega suurta kakkua. Seuraavalla kerralla aion kokeilla kypsentää taikinan muffinssi pellillä. Suomesta ei ainakaan buttermilkiä saa ja taas googlettelin. Ilmeni, että buttermilk ei ole sama asia kuin piimä. Buttermilkiä voi onneksi itse tehdä (jes!) ja taas jotain uutta tuli opittua eli :


Buttermilk:


1cup/2,4dl RASVATONTA maitoa johon sekoitetaan 1rkl sitruunamehua. Seos annetaan seistä huoneen lämmössä 10min. Aito buttermilk on sitä mitä tulee kun maito kirnutaan voiksi, internetin ihmeellinen maailma sivisti minua. Seoksen kuuluu olla "klimppistä" ja juoksettuneen näköistä.
In English
Magnolia bakerys book is great. It eaven tells you exact time how long you have beat the ingredients. You don't have to ques anything! You can't buy buttermilk in Finland, but lucky for me I found a recepy how to make it on my own. :) Over all the amount of dough was so much that I ended up doing two separed cakes. Next time I will half the ingredients and put the dough in muffin pan to make smaller "cakes"...

torstai 15. heinäkuuta 2010

Pionit

Lupasin laittaa muutaman kuvan kukkien rakentelusta. Minulla on 2 erikokoista pioni muottia joita käytin. Harmi kun en hoksannu ottaa enempää kuvia liukuhihna työskentelystäni. Sen verran voin kertoa, että tein aina kerralla kymmenkunta terälehteä valmiiksi ja säilytin niitä muovikipon alla etteivät kuivu ja sitten liimasin isomman erän kerrallaan. Nopeutti työskentelyä ja massa ei kerenny kuivua.

Ensin tein foliosta palloja joiden ympärille laitoin rautalangan. Säästää sokerimassaa, nopeuttaa kuivumista ja kukille ei tule ihan älyttömästi painoa. Sen jälkeen vuorasin pallot sokerimassalla. Rautalangan lyhensin lopuksi n.4cm pitkäksi. Siten kukat pysyivät kakussa kiinni ilman liimailuja.

Tässä puolivalmiit kukat kuivuu. Terälehtiä on noin 5 jokaisessa. Liimaukseen käytin syötävää liimaa. Sokerimassa kuivui todella nopeasti helteestä huolimatta.

Kun ylösalaisin olevat kukat olivat kuivuneet, lisäsin niihin lisää terälehtiä ja laitoin ne kuivumaan oikeinpäin folio tukena.
Näitä oli todella mukava rakennella kun kaikista tuli erinäköisiä ja silti kauniita. Ei haitannut miten terälehdet kuivasi kun lopputulos oli silti nätti. :)
In English
I promised to show you how I made the flowers to my brothers wedding cakes. First I made aluminfoil balls and then I put iron thread aroind it. It saved me some sugarpaste, time and totall weight of the flower wouldn't be SO heavy. I have two different size of peony cutters what I used. I made pile of petals and then clued them on to the sugarpaste covered balls. First petal round was drying upside down and second round right side up aluminfoil helping to keep petals in nice shape. Flowers dryed quickly eaven though wheather was hot. I have to say that I really loved making these. It was easy and all flowers looked beautiful and different from another. No matter how the petals dryed all of them looked great. Good practise for rookie. :D

Häät

Juhannuksen jälkeen minulla alkoi aikamoinen projekti. Meillä juhlittiin veljeni häitä muutama viikko sitten. Minun osuuteni juhliin oli leipoa hääkakut, macaronsit ja minttu popsit. Projektista teki haastavan se, että häät pidettiin n.800km päässä kotoa. Kakkupohjat ja macaronsit lensivät määrän päähän kahdella eri kerralla koneella ja popsien valmistamisen ulkoistin paikan päällä asuvalle tädilleni.
Macaronsit valmistin Bakerellan ohjeen mukaisesti ja täytyy sen verran taputtaa olalle, että jokainen satsi onnistui. Kuoria tuli tehtyä n. 300 kpl. Valkoisia,ruskeita ja vaaleanpunaisia. Välissä oli erimakuisia suklaaganachea.
Kakkujen päälle tulleet kukat tein kotona ja ne vietiin autolla perille. 24kpl kukkia ja laskin että aikaa niihin meni n.15-20h. Kukat on kohtuu helppo tehdä, niiden rakentaminen vain vie aika paljon aikaa. Tajusin ottaa muutaman vaihe kuvan niistä, jotka laitan myöhemmin tänne myöskin. Jouduin aika paljon googlettaan teko-ohjetta kukille kunnes löysin saksalaisen torten tanten jolla oli aika hyvät ohjeet. Ja jälleen kerran ne nähtyäni piti todeta että TIETYSTI noinhan ne tehdäänkin, HÖH, ois pitäny itekkin tajuta. :)


Yksin en kakkuprojektia tehnyt häitä edellisenä päivänä. :) Apuna oli äitini ja pari kappaletta tätejä joita kohta voisi kutsua hyviksi haltioiksi. Oli niistä niin paljon apua ja tukea. (Välillä meinasi oma usko loppua ja paniikki iskeä) Pohjoseenkin osui häävklopulle lämpimät säät joten me päädyttiin täyttämään kakut kylmiössä, eikä tullut hihattomassa paidassa edes kylmä siellä. Pienessä kylmiössä meitä oli kolme. Yhdellä oli kermavaahtopursotin kädessä, toisella vadelmapursotin ja kolmas nosteli uusia kerroksi edellisten valmistuttua. Kakkuja oli 6 + yksi kerros kakku ja yksi pieni gluteeniton kakku, joka oli ihan prika saman makuinen kuin pääkakutkin. Tavallisten jauhojen sijaan vain vaihdettu gluteeniton jauhoseos. Haastetta löytyi ja kiire tuli. Hääpaikalta piti poistua klo.18.00 ja kakkujen täytöt päästiin aloittamaan vasta 14.00 aikoihin. Eli kaikki tehtiin aivan valmiiksi sokerikuorutetta myöten 4 tunnissa!?! Ja kukaan meistä ei ole alan ammattilainen. Taisi olla paljon onnea matkassa... :)

In English

Couple of weeks ago my brother got married. I was in charge of making the cakes, macarons and mint pops. Chalenge was big because the wedding was held 800km away from home. I didn't make all 6 cakes+one three tier cake and one glutein free cake bymyself. I had my mother and aunts helping me. We did the cakes in 4 hours and nobody is professional...yet! :) I think we had lot of luck with us. I also made the flowers for the cakes. Flowers are fairly easy to make but they are time comsuming. Over all making the flowers where the best part of the whole project. I made the macarons the same way as bakerella instructed and it worked!!! :)

Vanilja ja Red Velvet Cupcake

Magnolia bakeryn resepti kirja on ahkerassa käytössä... Tehtailin vanilja ja red velvet cupcakeja Juhannukseksi. Joo-o juhannukseksi. Postaus on vähän jäänyt. Edelleenkään kamera ja tietokone eivät ole kavereita ja jotenkin manuaalin ottaminen käteen on laiskottanut. :) Jokatapauksessa sööttejä näistä tuli, vaikka itse sanonkin. Tuli oikeasti mieleen Magnolia bakery.

In Englis
I have been doing more bakings from the Magnolia bakerys book... These cute cupcakes, vanilja and red velvet I made for middnight summer weekend. Yep, nearly month ago. My computer and camera still aren't friends and I have been very lazy to take out the manual. Sorry about that. These cupcakes really reminds me of that fabilous bakery in NYC. What do you think?