perjantai 24. helmikuuta 2012

Häähumussa Aleksanterinleivoksia !


Huomenna juhlitaan ystävieni häitä. Näitä juhlia on odotettu vuoden verran ja tiedossa on takuulla upeat bileet! Tätä tilaisuutta fiilistellessäni muistui mieleeni viime syksynä tekemäni Aleksanterinleivokset eräisiin toisiin häihin. Ystäväni soitti hääviikolla "112-puhelun" minulle. Gatering firma ei voinutkaan toimittaa valkoisia aleksanterinleivoksia juhliin. Lupauduin tekemään leivokset, vaikka en ollut niitä koskaan tehnyt. Eka koevedos meni ihan pieleen ja pieni paniikki hiipi keittiöön. Onnekseni seuraava pellillinen olikin jo ihan itsensä näkönen, maussa ei ollut missään vaiheessa mitään vikaa. ;)

Näitä leivoksia oli yhteensä n.130kpl, eli kuusi pellillistä. Oman haasteen toi se, että keittiössäni on huonosti laskutilaa ja uunissa ainoastaan yksi pelti. Eli kuuden pellillisen tekoon minulla meni huomaamatta aikaa yhden työpäivän verran, mutta riemu kaasojen kasvoilla ja tyytyväinen morsian tekivät siitä sen arvoista. Oli ihan huippua olla avuksi.


Aleksanterit:

500g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja

täyte: vadelmahilloa

kuorrutus:

300g tomusokeria
0,5 dl sitruunamehua

  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat. Lopuksi sekaan vehjauhot ja vaniljasokeri. 
  • Jaa taikina kahtia. Levitä pellille. Tässä kohtaa eka erä meinasi lentää seinään, koska taikina on todella tahmeaa eikä levity kovinkaan helposti. Pellille kannattaa laittaa leivinpaperi ja taikina levittää siten, että ripottelee taikinan palasia pitkin peltiä ja sitten levittää palat kiinni toisiinsa. Yhdestä taikina klöntistä levittäminen on turhan haastavaa. Pistele vielä lopuksi taikinaan haarukalla reikiä.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.15min. Varo ettei pala! :)
  • Kun taikina on jäähtynyt halkaise se keskeltä. Levitä marmeladi toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko marmeladin päälle. 
  • Tee kuorrutus ja levitä päälle. Minä taisin käyttää melkein 500g tomusokeria ja vettä sen verran, että. tahna oli helposti leviävää. Sitruunamehua laitoin vain hiukan. Annoin yön yli jähmettyä ennenkuin leikkasin palat. 
In English
 
Tomorrow my friend is getting married. We have been waiting for it almost an year now. It will be a great party! This whole wedding bliss reminded me of another wedding held last fall. My friend asked me to bake these pretty pastries to her friends wedding. Gatering company said during the wedding week that they couldn't delivery those after all! So it was up to me basicly was there going to be these desserts or not. I had never done these Alexsadrians pastries before but I think I did pretty good job. After 130 pieces I was almost like a pro for short while and would have been able to keep going and going..... :)

 

lauantai 18. helmikuuta 2012

Missisipiläinen Mudpie


Tässä se on: tän vuoden Ystävänpäivä luomus. Piirakka lähti töihin matkaan. Ekaa kertaa tein marenkia ja se olikin itseasiassa älyttömän hyvää. Jotenkin oon aina kuvitellut sen pahvisen makuiseksi, mutta sitä nää sydämet ei todellakaan olleet! :)

MUDPIE pohja:

225g jauhoja
25g kaakaojauhetta
150g voita
30g hienoasokeria
2rkl kylmää vettä

TÄYTE:

175g voita
350g tummaa muskovadosokeria
4 kevyesti vatkattua munaa
4rkl siivilöityä kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3dl kahvikermaa

  • TAIKINA:Siivilöi jauhot ja kaakao kulhoon ja nypi pehmeä voi joukkoon.Kun seos on nokareinen lisää sokeri ja kylmää vettä kunnes taikina on pehmeä ja kaulittava.
  • Kauli taikina ja vuoraa vuoka sillä. Peitä taikina leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa uunissa keskitasolla 190 asteessa 15min. Ota herneet ja leivinpaperi pois ja paista vielä n.10min.
  • TÄYTE:Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe.Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kahvikerman kanssa seoksen joukkoon.
  • Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 170 asteessa 45min.Kauempaa ei kannata paistaa, vaikka tuntuisi siltä ettei täyte ole vielä kypsä----- se on. :) 



Hellulle tein oman version.

In English

In Finland Valentines day is more like a friendship day. This year I made this mudpie cake to work. Smaller version stayed home to cheer my boyfriend...

tiistai 7. helmikuuta 2012

Banaani Cupcake hunaja-kanelikuorutteella


Nämä cupcakesit piti mennä ystävälleni kiitokseksi Bonsaipuu Penani(kyllä Bonsaipuullani on nimi) hoidosta matkamme aikana. Herkut oli hienosti pakattu jo matkaan kunnes autolle päästyämme matka tyssäsi siihen. Kiitos edellisen yön autovarkaan joka oli valinnut meidän auton kohteekseen. Sen sijaan, että olisimme viettäneet mukavaa sunnuntaipäivää näiden herkkujen parissa vietimme sen poliisiasemalla. Auto odottaa edelleen uutta ovea korjaamolla... Kyllä harmittaa!


Banaani-hunaja on hyvä yhdistelmä. Cupcake ei ole makea, kuorute taas on, joten koko herkku on hyvässä balanssissa. Näitä tarvitset n.16kpl:


3 banaania
2 cuppia jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/2 cuppia voita
3/4 cuppia sokeria
3 isoa kananmunaa
1/2 cuppia smetanaa tai kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta

  • "grillaa" kokonaiset banaanit uunissa kuorineen n.15min.200asteessa. kuori mustuu. Grillauksen jälkeen laske uunin lämpö 175 asteeseen.Grillauksen aikana sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset (säästä valkuainen) yksitellen vatkaten ne juuri sekaisin. Lisää joukkoon jäähtyneet banaanit. (yllätyksekseni meni sekaisin helposti)
  • Sekoita seuraavaksi joukkoon jauhoseos ja smetana tai kermaviili vuorotellen niitä.
  • Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan. Taikina on valmis! Paista uunissa n.20min tai kunnes kypsä.
Hunaja-kanelikuorute

2 1/2 cuppia tomusokeria
1 cuppi voita (huoneenlämpöstä)
2 rkl hunajaa
1/4 tl kanelia

  • Vatkaa kaikki sekaisin. VINKKI! Lisää hunaja astettain maistellen. Laitoin ohjeen mukaan ja minusta hunajan maku oli liian pistävä eli sitä oli liikaa....
Kuorutteen ohje on todella riittoisa. Tein puolikkaalla ohjeella cupcakesit ja kuorutteen, jota jäi yli todella paljon.



In English

Roasted Banana Cupcakes with honey-cinnamon frosting a la Martha Stewart. Perfect for afternoon tee or Breakfast if you don't put so much frosting on it. ;)

perjantai 3. helmikuuta 2012

Singapore - Bali

Hyvää lohikäärmeen vuotta!!! Talviloma on vietetty Kiinalaista Uutta Vuotta juhlineiden kiinalaisten keskuudessa. :) Singapore vei minun sydämen täysin. Niin puhdas, uutta ja vanhaa, monikulttuurisuutta, helppo kulkunen ja turvallinen... Kaupunki ja rantakohde samassa paketissa. Ihan kuin idän suurimmista maista olisi otettu pieni pala Singaporeen. Kerrassaan upea paikka.

Lohikäärmeitä oli joka paikassa.

China Town oli täynnä punaista sattuneesta syystä....

Upeista valaistuksista ja siisteydestä ei jäänyt tunnetta, että kaikki ois tehty vain turisteille kauniiksi "ulkokuoreksi".

Huolimatta pilvenpiirtäjien suurestä määrästä tunnelma ei ollut ahdas.

Singaporen maamerkit: Maailman korkein maailmanpyörä ja Skypark Marina Bay Sands.

Suureksi riemukseni siellä ymmärrettiin makean päälle. ;)


Nämä jäi maistamatta.


Tämä cupcake oli pikemmin pala kakkua, yksi parhaista mitä koskaan olen syönyt.
Valkosuklaakuorute ei ollut liian makea ja lopuksi jäi tunne, että pitäisi saada toinenkin.

Singaporessa kannattaa ehdottomasti syödä foot courteissa.

Balilla odotti "aivot narikkaan" rantaloma.

Parit riisipellot käytiin ihastelemassa.

Bali oli muutakin kuin ranta.

Näitä turistirysä kojuja kolutessa ois menny hienosti päivä tai kaksi ihan vaan ihmetellessä.

Balin pääpaino oli ehdottomasti vain auringosta nauttimisessa.

Kunnes oli aika palata takaisin Singaporeen.

Orchard Roadin yksi monista ostareista. Kiva metroon meno aukko....

2 viikkoa meni hujauksessa. Kyllä kannatti lähteä.

Sen verran on pakko vielä vähän intoilla, että Singaporeen pääsee edullisesti Finnairin suoralla lennolla tammikuussa ainakin ja tällä hetkellä Lufthansalla on ihan huippu edullinen tarjous Singaporeen ja matkustusaika on kesäkuulle asti. Lufthansalla olen saanut parhaan palvelun ikinä eli pomppu Saksan kautta ei välttis ole huono ollenkaan. ;)

In English

I spent my winter break in Singapore and Bali. Singapore is now one of my favorite places in far east . So clean and well kept city. Easy access to everywhere and safe. Good for desserts and food in general. Bali was all about the beach and sun.