keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Kukka- suklaakakku


Kummi-tyttöni Anni täyttää pian vuosia. En pääse hänen oikeille juhlille, joten kutsuin itseni ennenaikoja syntymäpäiväkahville. Lupasin tuoda "omat eväät". Tämä kakku on Paholaisen suklaakakkua ja välissä on vadelmamurskaa ja kermavaahtoa. Päällä on vatkattu suklaakuorute ja vaahtokarkkikukkia. Kukissa on kimalletta, mutta huono kuvan laatu ja valaistus ei anna oikeutta niille. Paholaisen suklaakakku on koostumukseltaan todella kostean tiivistä ja jo itsessään todella maukasta. Ohje näyttää monimutkaiselta aineiden perusteella, mutta sen ei kannata antaa hämätä. ;)

100 g tummaa suklaata
250 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
225 g pehmeää voita
400 g tummaa muscovadosokeria
5 tippaa vaniljauutetta
3 munaa
1 1/4 dl piimää
2 1/4 dl kiehuvaa vettä

1. Tarvitset 2 irtopohjavuokaa n.24cm. Laita pohjalle leivinpaperi, muuten kakku jää kiinni pohjaan. Korppujauhota myös reunat. Sulata suklaa valmiiksi ja siivilöi jauhot ja leivinjauhe erilliseen kulhoon valmiiksi. Tällä kertaa tein yhden 17cm vuoan, pienen kuivakakkuvuollisen ja kokeilin myös pieniä sydämiä silikonivuoissa. Ylimääräset pohjat odottavat pakkasessa sopivaa tarjoilu kertaa.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljauute ja vähitellen munat jatkuvasti sekoittaen.
3. Hämmennä joukkoon sulatettu suklaa ja jauhoseos, piimä ja kiehuva vesi. Taikina on todella löysää, melkein vetistä.
4. Kaada taikina vuokiin. Paista 190 asteessa n. 30 min kunnes kakku on kypsä.



In englis

My goddaughter Anni has a birthday coming up. I'm out of town that day. So, I invited myself pre-birthdayparty and promised to bring a cake. This cake is devils chocolatecake and it is so good just by itself too. Spongy, really moist if you can say so. I put rasberries and whipcream inside just to mix taste of chocolate a little bit. On top there is whipchocolate frosting and mmf flowers. Flowers shoud be sparkling a little but the bad light and camera doesn't give them justice.

1 kommentti: