lauantai 12. joulukuuta 2009

Piparinen juustokakku

Itsenäisyyspäivänä me söimme piparijuustokakkusia. Ohje löytyi maku.fi sivuilta ja googlettamalla huomasin, että tämä ohje taisi olla viime jouluna aika suosittu blogeissa. Hyvää oli varsinkin kun oli paljon kermavaahtoa vielä päällä. Tein näitä samoja kakkusia eilen uudestaan ja tällä kertaa tein ne muffinssipellille suoraan. Annoksista tuli sopivamman kokoisia. Kakkujen juusto-osat nousee todella kovasti uunissa, mutta laskevat takaisin siihen korkeuteen kuin olivat uuniin mentäessä jäähdyttyään. Tarvitset:

Piparitaikinaa

400g tuorejuustoa
2 munaa
1,5 dl fariinisokeria
(tiiviisti puristettuna)
1 tl vaniljauutetta
2 tl kanelia

Voitele vuoat ja vuoraa ne piparitaikinalla. Sekoita kaikki muut aineet keskenään tasaiseksi seokseksi ja kaada piparisiin vuokiin. Paista uunin alatasolla n.40min 175 asteessa. Valmisteluun menee n. 10min mikä on aika luksusta.
In english
These gingerbread cheesecakes are fast and easy to make. We had these in our independence day. When I found this recepy I noticed that it was quite popular last year in cakebloggs. No wonder because it only takes about 10 minutes to make the preperations and 40 minutes in the owen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti