Taikina:
250g margariinia
2dl sokeria
1 muna
1dl kuohukermaa
5,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
raesokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kerman kanssa vuorotellen. Taikina jää tosi pehmeäksi. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin ennen leipomista. Voitele keksit munalla ennen paistoa ja ripottele raesokeria päälle. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mitään puhetta munalla voitelusta, mutta miten muutenkaan saat raesokerin jäämään keksiin kiinni??? Keksit eivät laajene uunissa joten paistovälien ei tarvitse olla suuret. 200 astetta kunnes ovat hieman ruskistuneet.
In English
These were nice change for norman gingerbreak cookies. Dough was as good as the gingerbread dough.... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti