...Oli mummin kakussa viime viikonloppuna. Suklaakakkua, jossa oli välissä mansikkaa, mintturaetta ja valkosuklaakermaa. Kakun lisäksi tein ensimmäistä kertaa kurpitsapiirakkaa. Pumpking pie, jota viimeksi olin syönyt yli 10 vuotta sitten. Maistui muuten ihan joululta! Johtui varmaan inkivääristä ja neilikasta. Piirakka ei muuten ole älyttömän makea.
"Peruspiirakka"-pohja:
260g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
110g voita
Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa seos murumaiseksi
seokseksi. Lisää 1-2rkl vettä, jotta taikina kiinteytyy.
Kääri taikina kelmuun ja jätä tunniksi odottamaan.
Kaulitse taikina levyksi ja levitä vuokaan. Täytä vuoka paistokuulilla tai kuivatuilla herneillä kuten minä. Paista uunissa 170 asteessa ensin 10min jonka jälkeen herneet poistetaan ja pohja laitetaan uuniin vielä toiseksi 10 minuutiksi. Herneitä minulla ei ollut ns. piri-pintaan asti, minkä johdosta piirakan reunat litistyi pohjaa kohden hieman.
Investoin vihdoinkin Kitchen Aidiin hulluilla päivillä.
Ilman monitoimikonetta piirakkapohjan teko on haastavaa.
Täyte:
1 tlk kurpitsasosetta
2,35 dl makeuttamatonta maito-
tiivistettä.
1 muna
220g sokeria
0,25 tl neilikkaa
1 tl suolaa
0,75 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
1 rkl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet keskenään puukauhalla ja kaada esi-
paistetun piirakkapohjan päälle. Paista 170 asteisessa
uunissa 30-40min.
Kunnes täyte ei enää tutise ravistettavissa.
Kurpitsasosetta saa ainakin nykyään City marketin Amerikan herkkuhyllyltä. Maitotiivisteestä en ole varma. Omani kävin hakemassa Helsingin WTC-keskuksen Behnford'sin myymälästä.
Sunnuntaina Lintsi sulkeutui valokarnevaalien merkeissä. Illan ilotulituksen pystyi katsomaan meidän makkarin ikkunasta.
In English
My honeys grandmama turned 89 last weekend. I made a cake with 89 chocolate chips and pumpking pie. Pumpkin pie was a hit! Also Linnanmäki amusement park closed doors for the winter with big fire works which we where able to look from our bedroom window.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti