torstai 7. tammikuuta 2010

Bailey's juustokakku

Juustokakun ohje on alkuperältään mokkainen tiikerijuustokakku, mutta kun minä en juo kahvia enkä syö edes tiramisua piti kahvin maku muuttaa... Sehän kävi helposti kun muutti vain kahviliköörin Bailey'siin. Tiikeri kuvio jäi haaveeksi, mutta ensi kerralla sitten. :) Ohjeen mukaan juustoseos piti jakaa kahtia ja siten tehdä sekoitus. Jos olisin sen jakanut 1/3 Bailey's seosta ja 2/3 juustoseosta kuvio olisi onnistunut. Onnistunut kuvio tai ei, makuun se tuskin vaikutti. Osa kakusta lähti vieraiden mukana kotiin illan päätteeksi. Niin hyvää se oli!

Pohja:
250g suklaa digestive-keksejä
2rkl tummaa kaakaojauhetta
75g voisulaa

Täyte:
300g tuorejuustoa
200g ricottaa
200g sokeria
3tl maissitärkkelystä
3 munaa kevyesti vatkattuna
2tl vaniljaesanssia
5dl ranskankermaa
2,5dl kuohukermaa
2tl tummaa kaakaota
2rkl Bailey'sia
100g tummaa suklaata

1. Painele irtopohjavuoan pohjalle keksimurusekoitte.
2. Vatkaa tuorejuusto,ricotta ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Ricotan korvasin mascarbonella. Lisää joukkoon maissitärkkelys,munat ja vaniljaesanssi. Vatkaa vain sen verran, että menevät sekaisin. Lisää joukkoon ranskankerma ja kuohukerma. Jaa seos 1/3 ja 2/3 osaan. Sekoita pienempään osaan Bailey's,kaakojauhe ja sulatettu suklaa.
3. Kaada molemmat seokset vuokaan ja tee haarukalla tiikerikuvio.
4. Paista juustokakku uunissa 170 astetta 40-45min kunnes kakku on reunoilta kiinteä, mutta keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa ennen irrottamista.

In english

This recepy was originally coffee-cheesecake. Since I don't like the taste of coffee I simply changed the coffeeliquire in to Bailey's. Cake should have had tiger stripe pattern on it, but maybe next time I will be more succesfull. Right pattern or not, taste didn't suffer from it. :)



3 kommenttia:

  1. Ricottaa... Baileysia... ihanaa! :)
    Oikein mahtavaa ja makeaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. erikoista, tein itse saman kakun juurikin tällä ohjeella, ja vielä kahden tunnin uunissaolon jälkeen kakku oli raakaa nestemäistä löllöä. en ymmärrä missä meni pieleen.... kaunis kakku kuitenkin tässä kuvassa, samaa en voi kyllä sanoa omasta tuotoksestani, vaikka juustokakut ovat yleensä bravuurini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi EI! Tästä on aikaa kun tämän olen tehnyt. En usko, että mitään tein eritavalla. Jäi kyllä nyt kaivelemaan sen verran, että pitää tehdä uudestaan lähiaikoina ja poustaan sen uudestaan. Katsotaan miten kävi.

      Poista