torstai 17. maaliskuuta 2011

Suklaataivas Århus


Kävin minilomalla ystäväni luona Århusissa,Tanskassa. Se on Tanskan toiseksi suurin kaupunki. Pieni suuri kaupunki. Ihania liikkeitä, ravintoloita ja leipomoita. Jälkiruokien ja erityisesti suklaan ystävien taivas. I was in heaven! Nähtävää riitti ja jäi toisellekkin kertaa. Århusissa on Kuningatar Margareetalla linna. Mitä ihmeellisintä, silloin kun hänen majesteettinsa ei ole paikalla linnan pihapiiri on kaikille avoin puisto! Siellä me tallusteltiin kaikessa rauhassa kuningattaren pihalla. Kuningattarella on siellä kuulema upea ruusutarha, mutta vuoden aika ei ollut otollonen sen ihasteluun. Jotain siis jäi seuraavaan kertaan.
 
Tälläisiä ihastuttavan värikkäitä pikku liikkeitä oli Latinalainen kortteli täynnä.


Pieni otos vkolopun herkuista. Tiramisua, italialaista jäätelöä, Pannacottaa, suklaakakkua, kaakaota ja creppejä. Sunnuntaina jopa minunkin kiintiö makealle oli täynnä.


...mutta ennen sitä piti vielä maistella tanskalaisten "kansallis herkkua" Flodeboller. Vähän niinkuin Suomessa myytävät suukot, mutta NIIN paljon paremman makuisia. Erikoista näissä on se, että makuvaihtoehtoja on monia, mutta sisus ei koskaan ole muuta kuin vaniljaa. 
 
 
 Ja joka reissulta täytyy aina ottaa yksi pakollinen siipi kuva. Tälläinen tällä kertaa.


In English

I went to visit my good friend in Århus, Denmark. My mini vacation was perfect. Good company and good deserts. Eaven my sweet tooth was full on Sunday morning when I had to go back home. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti