tiistai 16. heinäkuuta 2013

Red Velvet - kakku


Lomalla kun on aikaa kokeilla, en voinut vastustaa kiusausta testata keväällä ilmestyneessä Glorian Ruoka&Viini lehdessä ollutta Red Velvet - kakkua. Kakun tekoon meni 3 päivää, mutta ei ollut aikaa vievä eikä työläs. Kakku on täydellinen juhliin, jossa pitäis saada tehtyä mahdollisimman paljon etukäteen. JA tää kakku vaan paranee "vanhetessaan". Kuorutteeseen tuli pieni kuori vasta päivänä nro.5 eikä silloinkaan häirinny makua.


Ohjeen mukainen punainen elintarvikeväri ei riittänyt värjäykseen. Ainoa kakun miinus.
KAKKUPOHJA:

4dl vehnäjauhoja
2tl kaakaojauhetta
1/2tl suolaa
2-3tl punaista elintarvikeväriä
(laitan seuraavaan koko purkin tai käytän
pastaväriä... )
2dl maitoa
125g huonen lämpöstä voita
3 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1tl ruokasoodaa
1tl valkoviinietikkaa

TUOREJUUSTOKUORUTE:

200g tuorejuustoa
200g mascarponejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan reunat voilla ja pingota pohjalle leivinpaperi.
  • Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää suola. Sekoita väriaine maitoon.
  • Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää puolet jauhoseoksesta ja nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste.
  • Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30-40min.
  • Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna levätä yön yli.
  • Seuraavana päivänä: Leikkaa kakku ja tee kuorutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella sekaisin. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma. Vatkaa kunnes kuorute on sileää ja kuohkeaa.
  • Kokoa kakku. Jos mahdollista anna kakun vetäytyä vielä vuorokausi jääkaapissa, jolloin kuoruta kakku vain ohuelti ja säilytä loppu kuorute tiiviissä rasiassa jääkaapissa.
  • Levitä loppu kuorute kakun päälle juuri ennen tarjoamista. Tosiaan syötiin kakkua ekaa kertaa vasta kolmantena päivänä ja vielä neljäntenäkin päivänä maistui yhtä hyvälle. 
In English

Perfect Red velvet cake without red colour. Next time it WILL BE RED. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti