sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Vadelma- valkosuklaa cupcake testausta


Minulla on tapana kerätä hyvän oloisia ohjeita lehdistä ja laittaa niitä jemmaan. Suurimman osan ohjeista myös kokeilen jossain vaiheessa. Nämä kaks ohjetta on jemmattu jo 2010?! Eli joskus menee aikaa inspiraatioon.

Marjaisa juustokakku- cupcake ohje on otettu Koti ja keittiö lehdestä 3/2010. Siinä oli hienosti laskettu, että hintaa juustokakkusille tulee yhteensä 7€, aikaa menee 30min+30min ja ohje on melko helppo. Toinen valkosuklaa-vadelmacupcake ohje on MeNaiset lehdestä 14.10.2010.

Pienet marja-juustokakut (12kpl)

Pohja:
100g margariinia
3/4dl sokeria
1 muna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2dl sokeria
1tl raastettua sitruunankuorta
2rkl sitruunamehua
2tl vaniljasokeria
1/2dl perunajauhoja
3 munaa

Lisäksi:
Mieleisiä marjoja täytteeksi. 
Laitoin vadelmia ja valkosuklaa hippuja

  • Uuni 175 asteeseen. Paista uunin keskitasolla n.20-30min kunnes täyte on hyytynyt.
  • Nypi pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Painele taikina muffinivuokiin. Peitä vuoat kelmulla ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  • Lisää maitorahkaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokiin ja ripottele marjat päälle. Minä laittaisin ensin marjan tai pari pohjan päälle ja sit vasta kaataisin täytteen päälle ja lopuksi vielä pari marjaa päälle. Kaadoin täytettä melkein piri-pintaan. Uunissa kakut kyllä kohoaa ja yks vähän vuoti yli, mutta muut pysy kohollaan, mutta kasassa. Kun otat kakut pois uunista ne laskeutuu matalammaksi kuten kuvassa. Valkosuklaa oli minusta hieman turha, koska se ei oikein maistunut juustokakkutäytteen alta.
Valkosuklaa-vadelmakuppikakut (12kpl)
3 munaa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g margariinia
1dl maitoa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl vadelmia
valkosuklaata
Kuorutus:
100g valkosuklaata
200g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
  •  Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Sulata rasva ja sekoita se maidon kanssa taikinaan.
  • Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat ja valkosuklaa hiput (jos laitat niitä) taikinaan ja sekoita varoen.
  • Paista cupcakeja 15-20min.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita se huoneenlämpöisen tuorejuuston sekaan. Levitä kuorute cupcaken päälle ja koristele. 
In english
 
I tested some rasberry white chocolate cupcake recipes that I had cut from magazines in 2010. Sometimes it takes time to get inspired. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti