lauantai 16. marraskuuta 2013

Lakritsi- suklaakakku

Kuvat ei ole parhaat mahdolliset, mutta kakku oli hyvä! Tein elokuussa minikakun veljeni juhliin. Tarkoitus oli tehdä koko kakku Linda Lomelinoksen ohjeen mukaan, mutta onnistuin pilaamaan suklaakakkupohjan täydellisesti. Hätiin tuli sitten luotto kirjan the Hummingbird bakeryn ohje. Suklaakakkupohjasta tuli täydellinen. Koskaan aikasemmin mulla ei oo suklaakakkupohja pysynyt näin jämptisti ja tasasesti muodossa! Eli tässä loistava suklaakakkupohjan ohje halkasijaltaan 20cm vuokaan (puolitin ohjeen pienempään vuokaan): 

100g suolatonta voita
huoneenlämpöisenä
260g sokeria
2 kananmunaa
0,25tl vanilja-aromia
45g kaakaojauhetta
0,75tl leivinjauhetta
0,75tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
170g vehnäjauhoja
1,6dl täysmaitoa

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen taikinan sekaan.
  • Jatkaa vatkaamista hiljasella teholla lisäten vanilja-aromin, kaakaojauheen, leivinjauheen, soodan ja suolan. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sen jälkeen maito ja lopuksi loput jauhot. Sekoita hyvin.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 170 asteessa kunnes kakku on kypsä.

Suklaa-lakritsitäyte joka riitti kaikkiin kerroksiin:

150g tummaa suklaata
1,5dl kuohukermaa
2-3tl lakritsipulveria
1,5-2rkl vaaleaa siirappia
(tumma siirappi toimii myös)
50g voita
  • Pilko suklaa pieniksi palasiksi astiaan
  • Lämmitä kerma, lakritsipulveri, siirappi ja voi kattilassa. Älä keitä.
  • Kaada kuuma seos suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulannut seokseen.
  • Lopuksi vatkaa seosta kunnes se on tiivistynyt tahnamaiseksi.    
Klassinen vaniljakreemikuorute:

300g huoneenlämpöstä voita
4-5dl tomusokeria
4-5rkl vispikermaa
3tl vaniljasokeria
turkoosia pastaväriä

  • Vatkaa voi valkoiseksi ja ilmavaksi n.3-4 minuuttia
  • Lisää tomusokeri voivaahtoon asteittain vähän kerrallaan. Lisää lopuksi kerma ja vaniljasokeri ja vatkaa kunnes kreemi on valmis. Värjää lopuksi kreemi pastavärillä. Vähän kerrallaan jotta saat mieleisen värin. Pastaväri on todella tehokasta.

In English

Licorice chocolate frosting and chocolate cake was good combination. Linda Lomelinos knows what works!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä kakkua oli niin ilo tehdä kun pohja oli niin hienosti kasassa. Väliin tuleva lakritsi tahna riitti kaikkiin väleihin ja puhumattakaan tuosta kreemikuorutteesta. Niin helppo ja vaivaton toteuttaa! :)

      Poista