tiistai 17. kesäkuuta 2014

Omenapiirakka


Jokaiselta varmaan löytyy se oma luotto omenapiirakka. Niin myös meiltä. Tämä piirakka onnistuu aina ja on mukava tehdä. Viime syksynä kun Unto oli syntynyt tarjoilimme tätä piirakkaa lähestulkoon kaikille vieraille vuorotellen. Monestakin syystä, sen nopeus, hyvä maku ja mittasuhteet toimi pieneen vuokaan. Ja kaikki kehui. Lopussa mieheni osasi ulkoa ohjeen ja rupesi duunaamaan ohjetta vaihtelun vuoksi. Tässä on tiikerikakku-omenapiirakka eli puoleen taikinaan on lisätty suklaata kylläkin eikä kaakaojauhetta. Sekin toimi. Pieneen vuokaan ohje puolitettiin.

Pohja:

200g margariinia
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1 muna
1dl omenamehua
1tl leivinjauhetta

Täyte:

4-5 omenaa
1tl kanelia

  • Sekoita sulatettu rasva, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
  • Ota taikinasta 1dl sivuun (tulee omenoiden päälle)
  • Lisää lopputaikinaan muna, omenamehu ja leivinjauhe.
  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (n.25cm), taikinan päälle kuoritut ja lohkotut omenat&kaneli ja omenoiden päälle murustele 1dl sivuun jätetty murutaikina.
  • Paistetaan 200 asteisessa uunissa n.25min tai kun kypsä 
In English
I believe that everyone has a trust apple pie recepy. The kind you always bake and it always turns out great. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti