keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Banana Cake- ohje

Ohjetta banaanikakkuun kyseltiin... :D Laitan sen englanniksi kuten kirjassa on, niin ei tule tulkinta virheitä. Mahtavinta Magnolia bakeryn ohjeissa on se, että vatkaus ajatkin on laitettu minuutin tarkkuudella. Mitään ei jätetä arvailujen varaan!

Banana cake

3 cups cake flour

1 tsp baking soda

3/4 tsp salt

1/2 tsp baking powder

1 cup unsalted butter softened

2 cups sugar

3 large eggs, at room temperature

1 1/2 cups mashed very ripe bananas

6 tbls buttermilk

1 1/2 tsp vanilla extract

oven 160 celsius, 325 degrees

1. Sift together flour, baking soda, salt and baking powder

2. On the medium speed of an electric mixer, cream the butter until smooth. add the sugar gradually and beat until fluffy about 3 minutes.

3. Add the eggs, one at a time

4. Add the bananas

5. Add half of the dry ingredients, mixin until well incorporated, then add the buttermilk and vanilla and second half of the dry ingredients, mixing well.

6. Divide the batter between two pans.


Bake about 40-50 minutes.


Minulla oli kaksi 24cm halkaisijan kakkuvuokaa ja kakuista tuli niin isot, että tein 2 erillistä kakkua eli ohje kannattaa puolittaa, jos ei halua mega suurta kakkua. Seuraavalla kerralla aion kokeilla kypsentää taikinan muffinssi pellillä. Suomesta ei ainakaan buttermilkiä saa ja taas googlettelin. Ilmeni, että buttermilk ei ole sama asia kuin piimä. Buttermilkiä voi onneksi itse tehdä (jes!) ja taas jotain uutta tuli opittua eli :


Buttermilk:


1cup/2,4dl RASVATONTA maitoa johon sekoitetaan 1rkl sitruunamehua. Seos annetaan seistä huoneen lämmössä 10min. Aito buttermilk on sitä mitä tulee kun maito kirnutaan voiksi, internetin ihmeellinen maailma sivisti minua. Seoksen kuuluu olla "klimppistä" ja juoksettuneen näköistä.
In English
Magnolia bakerys book is great. It eaven tells you exact time how long you have beat the ingredients. You don't have to ques anything! You can't buy buttermilk in Finland, but lucky for me I found a recepy how to make it on my own. :) Over all the amount of dough was so much that I ended up doing two separed cakes. Next time I will half the ingredients and put the dough in muffin pan to make smaller "cakes"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti