torstai 15. heinäkuuta 2010

Häät

Juhannuksen jälkeen minulla alkoi aikamoinen projekti. Meillä juhlittiin veljeni häitä muutama viikko sitten. Minun osuuteni juhliin oli leipoa hääkakut, macaronsit ja minttu popsit. Projektista teki haastavan se, että häät pidettiin n.800km päässä kotoa. Kakkupohjat ja macaronsit lensivät määrän päähän kahdella eri kerralla koneella ja popsien valmistamisen ulkoistin paikan päällä asuvalle tädilleni.
Macaronsit valmistin Bakerellan ohjeen mukaisesti ja täytyy sen verran taputtaa olalle, että jokainen satsi onnistui. Kuoria tuli tehtyä n. 300 kpl. Valkoisia,ruskeita ja vaaleanpunaisia. Välissä oli erimakuisia suklaaganachea.
Kakkujen päälle tulleet kukat tein kotona ja ne vietiin autolla perille. 24kpl kukkia ja laskin että aikaa niihin meni n.15-20h. Kukat on kohtuu helppo tehdä, niiden rakentaminen vain vie aika paljon aikaa. Tajusin ottaa muutaman vaihe kuvan niistä, jotka laitan myöhemmin tänne myöskin. Jouduin aika paljon googlettaan teko-ohjetta kukille kunnes löysin saksalaisen torten tanten jolla oli aika hyvät ohjeet. Ja jälleen kerran ne nähtyäni piti todeta että TIETYSTI noinhan ne tehdäänkin, HÖH, ois pitäny itekkin tajuta. :)


Yksin en kakkuprojektia tehnyt häitä edellisenä päivänä. :) Apuna oli äitini ja pari kappaletta tätejä joita kohta voisi kutsua hyviksi haltioiksi. Oli niistä niin paljon apua ja tukea. (Välillä meinasi oma usko loppua ja paniikki iskeä) Pohjoseenkin osui häävklopulle lämpimät säät joten me päädyttiin täyttämään kakut kylmiössä, eikä tullut hihattomassa paidassa edes kylmä siellä. Pienessä kylmiössä meitä oli kolme. Yhdellä oli kermavaahtopursotin kädessä, toisella vadelmapursotin ja kolmas nosteli uusia kerroksi edellisten valmistuttua. Kakkuja oli 6 + yksi kerros kakku ja yksi pieni gluteeniton kakku, joka oli ihan prika saman makuinen kuin pääkakutkin. Tavallisten jauhojen sijaan vain vaihdettu gluteeniton jauhoseos. Haastetta löytyi ja kiire tuli. Hääpaikalta piti poistua klo.18.00 ja kakkujen täytöt päästiin aloittamaan vasta 14.00 aikoihin. Eli kaikki tehtiin aivan valmiiksi sokerikuorutetta myöten 4 tunnissa!?! Ja kukaan meistä ei ole alan ammattilainen. Taisi olla paljon onnea matkassa... :)

In English

Couple of weeks ago my brother got married. I was in charge of making the cakes, macarons and mint pops. Chalenge was big because the wedding was held 800km away from home. I didn't make all 6 cakes+one three tier cake and one glutein free cake bymyself. I had my mother and aunts helping me. We did the cakes in 4 hours and nobody is professional...yet! :) I think we had lot of luck with us. I also made the flowers for the cakes. Flowers are fairly easy to make but they are time comsuming. Over all making the flowers where the best part of the whole project. I made the macarons the same way as bakerella instructed and it worked!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti