torstai 29. heinäkuuta 2010

Mustikkapiirakka

Jokaisella on varmasti luotto mustikkapiirakka- ohje, jota tehdään vuodesta toiseen. Niin myös on minulla. Nämä piirakat menivät lahjoiksi kahteen eri kyläpaikkaan. Minusta on mukava viedä tuliaisina ns. aineettomia lahjoja. Niitä on myös mukava itse saada. Kaapit kun pursuaa jos jonkinmoisista kipoista ja kupeista jo entuudestaankin.

Ruotsin Åhlens on ihan huippu kauppa etsiessä edullisia leivontatuotteita. Nämä vuoat on sieltä eivätkä olleet hinnan kirous. ;) Paistaessa laitoin vuoat leipävuokien sisään, koska yksin vuoka ei olisi jaksanut säilyttää muotoaan. (meinas käydä käpsäys siinä...) Minun suokkari ohje on tämä:

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
250g margariinia
2tl soodaa
1-2 munaa
1 lasi piimää
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään sulatetun rasvan kanssa. Muruseoksesta otetaan lasillinen jemmaan ja loppu osaan sekoitetaan munat ja piimä. Seos kaadetaan vuokaan, päälle marjat ja lopuksi ripotellaan lasillinen muruseosta päälle. 200 astetta kunnes piirakka on kypsä.
In English
I'm sure everybody has their own favorite recepy for blueberrypie. I also have mine. It's simple and easy and I never go wrong with it. These pies went to to different places. I think it's nice to bring along something when you go visit friends. Everybody has their cupboards full of dishes etc. So immaterial presents are the best!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti