New Yorkin juustokakku
keksipohja:
300g digestivekeksejä
150g voita
juustokakkuseos:
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2,5dl maitorahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
keksipohja:
300g digestivekeksejä
150g voita
juustokakkuseos:
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2,5dl maitorahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
mustikoita
3 kananmunaa
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
mustikoita
1. Murenna keksit muruksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuokaan ja paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa n.10min. Anna pohjan jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
3. Lisää juustoseokseen munat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
4. Sulata valkosuklaa ja kaada sula hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota mieleinen määrä mustikoita päälle.
2. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
3. Lisää juustoseokseen munat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
4. Sulata valkosuklaa ja kaada sula hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota mieleinen määrä mustikoita päälle.
5. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n.40min. Peitä kakku foliolla kun se on muuttunut kullan keltaiseksi, ettei kakku pala päältä. 40min jälkeen katkaise uunista virta ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä 30min.
Minulla yleensä juustokakut jää kiinni irtopohjavuoan reunoihin. Nyt testasin miten käy jos ruokaöljyllä sivelee reunan juuri ennen kuin kaata juustoseoksen vuokaan. A-Vot ja kakku irtosi nätisti vuoasta ja jätti reunan kauniin epätasaseksi. :D Alkuperäisessä ohjeessa käytetään 24cm vuokaa. Minä puolitin ohjeen ja tein kakun 17cm vuokaan. Siitä tuli mukavan korkea. Ja jälleen kerran suosittelen tätä kokeilemaan. En kait sitä muuten tänne laittaisikaan.... :D
In English
Usually nobody cames and makes any comments to me. For my cheesecake I got two messages. One for where is the recepy? and second one for thanks for nothing. I apologize, I haven't visited my site for awhile. (too busy I tell myself) :D I think it would be a great idea if the blogspot would ad and "like"-command to its site, so that everyone could go and press that. Then the Blog keeper that would be me would know that someone is actually liking what I'm doing. :) I know it takes an extra effort to go and write something. I read couple of cakeblogs weekly and I never comment eaven though I like them a lot. That's something where I have to change now.
miekin meinasin tämän kakun reseptiä aikoinaan kysellä, mutta jäi kuitenkin kysymättä. Kiitos reseptistä! :)
VastaaPoistaPitää parantaa tapoja ja laittaa ohjeita mukaan heti. :D
VastaaPoistaHeip! Mä leivoin viime vkonloppuna elämäni ensimmäisen juustokakun sun ohjeiden mukaisesti. Kaverit olivat aivan taivaassa kun maistelivat :) Sanaa "foodgasm" hoettiin kanssa muutaman kerran :D Täytyy leipoa toistekin! Kiitos hyvästä ohjeesta ;)
VastaaPoistaJei! Ihan huippua! Tää ohje ei oo jättäny kylmäksi ketään. :D
VastaaPoista