tiistai 7. syyskuuta 2010

Luumupiirakka

Syksy on tullut ja minä aloitin muka taas terveelliset elämäntavat ostamalla kasan kaikenlaisia hedelmiä kaupasta. Ajatuksena nyt loppu karkin ja kaiken muun epäterveellisen syönti.Tilalle kaikenlaisia hedelmiä, luumuja, aprikooseja ja ehkä punainen omena (jospa en olisikaan sille allerginen). Viikko kului, luumut ja aprikoosit olivat hienosti omenan kanssa hedelmäkorissa nahistumassa. Jotta ruoka ei menisi suoraan roskiin päätin kokeilla luumupiirakkaa. Ohje jota jokaisesta keittokirjassa ihastelen, mutta en koskaan tee. Nim. jääkaapista löytyy aina suklaata ja kermaa suklaa jälkiruokaan....Luumujen kuullottaminen tai miksi ikinä sitä sanotaankaan tuntu lukiessa muka hirveen vaivalloiselta, mutta kun vihdoin ryhtyi tuumasta toimee niin eipä se hirveenä aikaa eikä vaivaa vienyt. Kuten kuvassa näkyy raaka versiona taikina jää vajaaksi vuoassa, mutta paistuessa paisuu melkein yli kunnes jäähtyessä laskeutuu normiksi.


Luumupiirakan ohje:

Pohja:

oikasin ja ostin valmiin murotaikinan ;)

Seos:

3 kananmunaa
2dl maitorahkaa
1dl ranskankermaa
1dl sokeria
100g mantelimassaa (en laittanut kun kaapissa ei ollu)

Täyte:

6 kypsää luumua
2rkl voita
2rkl sokeria
2tl kanelia

1. kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Vatkaa kaikki seoksen aineet keskenään sekasin kulhossa ja kaada murotaikinalla vuorattuun 24cm vuokaan.
3. Halkaise luumut ja poista kivet.
4. Sulata voi, sokeri ja kaneli pannulla ja paista luumuja siinä leikkauspinnat alaspäin n.3min keskilämmöllä.
5. Laita luumut vuokaan seoksen päälle siten että luumujen leikkauspinnat jää ylöspäin. Paista uunissa n.30-40min alatasolla

Ohje hehkuttaa, että voit pakastaa piirakan raakana ja kypsentää sen myöhempänä ajankohtana. Se täytyy vielä kokeilla joskus.Viimeistään ensi syksynä kun terveelliset elämäntavat ovat taas tapetilla. ;)


In English

I tryed to start healthier lifestyle again this fall by buying lots of fruits. By the end of the week my plums where still waiting to be eaten on the table. What to do, what to do...How about plumpie? and what a pie it was. GOOD. :) This pie was something what I always look from cook books but never try myself.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti