Luumupiirakan ohje:
Pohja:
oikasin ja ostin valmiin murotaikinan ;)
Seos:
3 kananmunaa
2dl maitorahkaa
1dl ranskankermaa
1dl sokeria
100g mantelimassaa (en laittanut kun kaapissa ei ollu)
Täyte:
6 kypsää luumua
2rkl voita
2rkl sokeria
2tl kanelia
1. kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Vatkaa kaikki seoksen aineet keskenään sekasin kulhossa ja kaada murotaikinalla vuorattuun 24cm vuokaan.
3. Halkaise luumut ja poista kivet.
4. Sulata voi, sokeri ja kaneli pannulla ja paista luumuja siinä leikkauspinnat alaspäin n.3min keskilämmöllä.
5. Laita luumut vuokaan seoksen päälle siten että luumujen leikkauspinnat jää ylöspäin. Paista uunissa n.30-40min alatasolla
Ohje hehkuttaa, että voit pakastaa piirakan raakana ja kypsentää sen myöhempänä ajankohtana. Se täytyy vielä kokeilla joskus.Viimeistään ensi syksynä kun terveelliset elämäntavat ovat taas tapetilla. ;)
2. Vatkaa kaikki seoksen aineet keskenään sekasin kulhossa ja kaada murotaikinalla vuorattuun 24cm vuokaan.
3. Halkaise luumut ja poista kivet.
4. Sulata voi, sokeri ja kaneli pannulla ja paista luumuja siinä leikkauspinnat alaspäin n.3min keskilämmöllä.
5. Laita luumut vuokaan seoksen päälle siten että luumujen leikkauspinnat jää ylöspäin. Paista uunissa n.30-40min alatasolla
Ohje hehkuttaa, että voit pakastaa piirakan raakana ja kypsentää sen myöhempänä ajankohtana. Se täytyy vielä kokeilla joskus.Viimeistään ensi syksynä kun terveelliset elämäntavat ovat taas tapetilla. ;)
In English
I tryed to start healthier lifestyle again this fall by buying lots of fruits. By the end of the week my plums where still waiting to be eaten on the table. What to do, what to do...How about plumpie? and what a pie it was. GOOD. :) This pie was something what I always look from cook books but never try myself.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti