tiistai 7. helmikuuta 2012

Banaani Cupcake hunaja-kanelikuorutteella


Nämä cupcakesit piti mennä ystävälleni kiitokseksi Bonsaipuu Penani(kyllä Bonsaipuullani on nimi) hoidosta matkamme aikana. Herkut oli hienosti pakattu jo matkaan kunnes autolle päästyämme matka tyssäsi siihen. Kiitos edellisen yön autovarkaan joka oli valinnut meidän auton kohteekseen. Sen sijaan, että olisimme viettäneet mukavaa sunnuntaipäivää näiden herkkujen parissa vietimme sen poliisiasemalla. Auto odottaa edelleen uutta ovea korjaamolla... Kyllä harmittaa!


Banaani-hunaja on hyvä yhdistelmä. Cupcake ei ole makea, kuorute taas on, joten koko herkku on hyvässä balanssissa. Näitä tarvitset n.16kpl:


3 banaania
2 cuppia jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/2 cuppia voita
3/4 cuppia sokeria
3 isoa kananmunaa
1/2 cuppia smetanaa tai kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta

  • "grillaa" kokonaiset banaanit uunissa kuorineen n.15min.200asteessa. kuori mustuu. Grillauksen jälkeen laske uunin lämpö 175 asteeseen.Grillauksen aikana sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset (säästä valkuainen) yksitellen vatkaten ne juuri sekaisin. Lisää joukkoon jäähtyneet banaanit. (yllätyksekseni meni sekaisin helposti)
  • Sekoita seuraavaksi joukkoon jauhoseos ja smetana tai kermaviili vuorotellen niitä.
  • Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan. Taikina on valmis! Paista uunissa n.20min tai kunnes kypsä.
Hunaja-kanelikuorute

2 1/2 cuppia tomusokeria
1 cuppi voita (huoneenlämpöstä)
2 rkl hunajaa
1/4 tl kanelia

  • Vatkaa kaikki sekaisin. VINKKI! Lisää hunaja astettain maistellen. Laitoin ohjeen mukaan ja minusta hunajan maku oli liian pistävä eli sitä oli liikaa....
Kuorutteen ohje on todella riittoisa. Tein puolikkaalla ohjeella cupcakesit ja kuorutteen, jota jäi yli todella paljon.



In English

Roasted Banana Cupcakes with honey-cinnamon frosting a la Martha Stewart. Perfect for afternoon tee or Breakfast if you don't put so much frosting on it. ;)

2 kommenttia:

  1. !!! Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! : ))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii joskus kokeilla. :) Mieluinen vaihtelu kunnon makeisiin cupcakeseihin. Mun pitää testata sun snickerduudle-keksit. Näytti ihan samalta ku Jenkkilässä!

      Poista