lauantai 18. helmikuuta 2012

Missisipiläinen Mudpie


Tässä se on: tän vuoden Ystävänpäivä luomus. Piirakka lähti töihin matkaan. Ekaa kertaa tein marenkia ja se olikin itseasiassa älyttömän hyvää. Jotenkin oon aina kuvitellut sen pahvisen makuiseksi, mutta sitä nää sydämet ei todellakaan olleet! :)

MUDPIE pohja:

225g jauhoja
25g kaakaojauhetta
150g voita
30g hienoasokeria
2rkl kylmää vettä

TÄYTE:

175g voita
350g tummaa muskovadosokeria
4 kevyesti vatkattua munaa
4rkl siivilöityä kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3dl kahvikermaa

  • TAIKINA:Siivilöi jauhot ja kaakao kulhoon ja nypi pehmeä voi joukkoon.Kun seos on nokareinen lisää sokeri ja kylmää vettä kunnes taikina on pehmeä ja kaulittava.
  • Kauli taikina ja vuoraa vuoka sillä. Peitä taikina leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa uunissa keskitasolla 190 asteessa 15min. Ota herneet ja leivinpaperi pois ja paista vielä n.10min.
  • TÄYTE:Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe.Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kahvikerman kanssa seoksen joukkoon.
  • Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 170 asteessa 45min.Kauempaa ei kannata paistaa, vaikka tuntuisi siltä ettei täyte ole vielä kypsä----- se on. :) 



Hellulle tein oman version.

In English

In Finland Valentines day is more like a friendship day. This year I made this mudpie cake to work. Smaller version stayed home to cheer my boyfriend...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti