perjantai 24. helmikuuta 2012

Häähumussa Aleksanterinleivoksia !


Huomenna juhlitaan ystävieni häitä. Näitä juhlia on odotettu vuoden verran ja tiedossa on takuulla upeat bileet! Tätä tilaisuutta fiilistellessäni muistui mieleeni viime syksynä tekemäni Aleksanterinleivokset eräisiin toisiin häihin. Ystäväni soitti hääviikolla "112-puhelun" minulle. Gatering firma ei voinutkaan toimittaa valkoisia aleksanterinleivoksia juhliin. Lupauduin tekemään leivokset, vaikka en ollut niitä koskaan tehnyt. Eka koevedos meni ihan pieleen ja pieni paniikki hiipi keittiöön. Onnekseni seuraava pellillinen olikin jo ihan itsensä näkönen, maussa ei ollut missään vaiheessa mitään vikaa. ;)

Näitä leivoksia oli yhteensä n.130kpl, eli kuusi pellillistä. Oman haasteen toi se, että keittiössäni on huonosti laskutilaa ja uunissa ainoastaan yksi pelti. Eli kuuden pellillisen tekoon minulla meni huomaamatta aikaa yhden työpäivän verran, mutta riemu kaasojen kasvoilla ja tyytyväinen morsian tekivät siitä sen arvoista. Oli ihan huippua olla avuksi.


Aleksanterit:

500g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja

täyte: vadelmahilloa

kuorrutus:

300g tomusokeria
0,5 dl sitruunamehua

  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat. Lopuksi sekaan vehjauhot ja vaniljasokeri. 
  • Jaa taikina kahtia. Levitä pellille. Tässä kohtaa eka erä meinasi lentää seinään, koska taikina on todella tahmeaa eikä levity kovinkaan helposti. Pellille kannattaa laittaa leivinpaperi ja taikina levittää siten, että ripottelee taikinan palasia pitkin peltiä ja sitten levittää palat kiinni toisiinsa. Yhdestä taikina klöntistä levittäminen on turhan haastavaa. Pistele vielä lopuksi taikinaan haarukalla reikiä.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.15min. Varo ettei pala! :)
  • Kun taikina on jäähtynyt halkaise se keskeltä. Levitä marmeladi toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko marmeladin päälle. 
  • Tee kuorrutus ja levitä päälle. Minä taisin käyttää melkein 500g tomusokeria ja vettä sen verran, että. tahna oli helposti leviävää. Sitruunamehua laitoin vain hiukan. Annoin yön yli jähmettyä ennenkuin leikkasin palat. 
In English
 
Tomorrow my friend is getting married. We have been waiting for it almost an year now. It will be a great party! This whole wedding bliss reminded me of another wedding held last fall. My friend asked me to bake these pretty pastries to her friends wedding. Gatering company said during the wedding week that they couldn't delivery those after all! So it was up to me basicly was there going to be these desserts or not. I had never done these Alexsadrians pastries before but I think I did pretty good job. After 130 pieces I was almost like a pro for short while and would have been able to keep going and going..... :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti