Tässäpä aivan ihastuttava, kokoilemisen arvoinen, pehmeä mustikkakakku!
Kuorutteella tai ilman. Minä äänestän ilman kuorutetta puolesta... Mustikat pakkautuu pohjalle uunissa ollessaan jolloin kakku näyttää todella somalta valmiina.
175g pehmeää voita
175g sokeria
3 munaa
1tl vanilja-aromia
225g vehnäjauhoja
1rkl & 1tl leivinjauhetta
1,4 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
125g mustikoita
170 astetta n.40min
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi n.3min. (aika toimii aina)
- Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten jonka jälkeen jatka vatkaamista ja lisää vielä vanilja-aromi jonka jälkeen vehnäjauho-leivinjauhe seos.
- Vatkaa lopuksi kermaviili. Tässä vaiheessa huomasin haaveilevani taas monitoimikoneesta!
- Lisää valmiiseen taikinaan mustikat. Sekoita varovasti puulastalla, jottei mustikat meni rikki. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskiosassa.
In English
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti