tiistai 7. elokuuta 2012

Mustikkakakku






Tässäpä aivan ihastuttava, kokoilemisen arvoinen, pehmeä mustikkakakku!


Kuorutteella tai ilman. Minä äänestän ilman kuorutetta puolesta... Mustikat pakkautuu pohjalle uunissa ollessaan jolloin kakku näyttää todella somalta valmiina.


175g pehmeää voita
175g sokeria
3 munaa
1tl vanilja-aromia
225g vehnäjauhoja
1rkl & 1tl leivinjauhetta
1,4 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
125g mustikoita

170 astetta n.40min

  • Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi n.3min. (aika toimii aina)
  • Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten jonka jälkeen jatka vatkaamista ja lisää vielä vanilja-aromi jonka jälkeen vehnäjauho-leivinjauhe seos. 
  • Vatkaa lopuksi kermaviili. Tässä vaiheessa huomasin haaveilevani taas monitoimikoneesta!
  • Lisää valmiiseen taikinaan mustikat. Sekoita varovasti puulastalla, jottei mustikat meni rikki. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskiosassa.
Minulla on mummon vanha pienehkö kuivakakkuvuoka josta jäi ylikkin taikinaa. Kokeilin tehdä toisen semmosella sydämenmuotosella pienellä tefflon vuoalla jota en voidellu ja korppujauhottanut. Valmis kakku tarttui siihen kiinni?! Johtukohan taikinan laadusta? Eli jos teet kakun nykyaikaiseen tefflon kuivakakkuvuokaan jauhota se varalta. 

In English

We have blueberry season here in Finland. This is a super soft blueberry cake with or without frosting. I think without is better. Blueberries move to bottom of the cake pan when it's in owen. That's why it looks so nice when ready. This is defenetly one of the cutest blueberry cake I have seen in a while!  If I may say so myself. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti