torstai 30. elokuuta 2012

Pekaanipähkinäpiirakka


Nyt on luvassa Amerikan herkkua! Sokeria, siirappia ja voita. Voiko noilla aineilla mennä pieleen? Tein piirakan valmiiseen muropohjataikinaan. Olisi pitänyt valmistaa taikina oikeaoppisesti ja esipaistaa se ensin. Nyt kun laitoin kaikki kerralla uuniin murotaikinapohja kohos sen verran, että osa täytteestä valu hukkaan. Maku ei kyllä siitä kärsinyt yhtään. Jos teet piirakan yhtä kärsimättömästi kuin minä niin tee piirakka syvään vuokaan ja muista suojata uunin alaosa pellillä ja foliopaperilla. Ohje on ihastuttavasta the Hummingbird bakeryn kirjasta.

Pohja:
Joko valmis murotaikina TAI
260g (4dl) vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
110g suolatonta voita
  • Vatkaa kaikki aineet hiljaisella nopeudella monitoimi koneessa. Kun seos on murumaista lisää 1rkl vettä ja sekoita hyvin. Lisää toinen rkl ja vatkaa kunnes taikina on tasainen.
  • Jos taikina on vieläkin kuivan tuntuista lisää vielä yksi lusikallinen vettä. Varo lisäämästä liikaa vettä, parempi olisi vatkata kovemmalla teholla ja saada siten ainekset yhdistymään. Kääri taikina muovikelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna uuni 170 asteiseksi.
  • Kauli taikina normi piirakkavuokaan ja laita päälle leivinpaperi ja paistokuulat/kuivia herneitä painoksi. Esipaista piirakkataikinaa 10min jonka jälkeen poista paino ja paista vielä toinen 10min. Pohjan tulee olla vielä vaalea ja keskeltä hieman raaka.
Itse piirakka:
200g (2,4dl) sokeria
2,5dl tummaa maissisiirappia
0,5tl suolaa
3 kananmunaa
60g suolatonta voita kuutioina
0,25tl vanilja-aromia
100g pekaaninpähkinöitä pilkottuna
  • Kiehauta sokeri, siirappi ja suola kattilassa ja jätä hieman jäähtymään.
  • Vatkaa kevyesti munat kulhossa sekaisin ja kaada hitaasti lämmin siirappi koko ajan sekoittaen. Siirappi ei saa olla kuumaa.
  • Lisää voikuutiot ja vanilja-aromi seokseen ja sekoita kunnes voi on sulannut siihen.
  • Levitä pekaaninpähkinäpalat esipaistetun piirakan päälle tasaisesti (tai raa'an murotaikinan päälle). Kaada päälle siirappiseos. Koristele reuna lopuksi kokonaisilla pekaaninpähkinöillä.
  • Paista piirakkaa uunissa n.50-60min tai kunnes se on tumma ja karamellinvärinen ja pinta on hieman rapea.  
In English
Pecan pie! It can't be bad when you have sugar, butter and syrup in a pie. ;) Add a little bit of vanilla ice cream and you can't stop eating it. There wount be any left overs for the next day.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti