maanantai 3. lokakuuta 2011

Mennyttä syksyä

Kuluneen hiljaiseloni aikana en ole ollut leipomatta. :) On ollut jos jonkinmoista juttua & projektia, kuten työkaverini paluu kotikonnuille. Ei ole vaikea arvata minne kaveri lähti.... Kaksi samanlaista kakkua tein töihin läksiäisiksi.


Elokuun viimeisenä viikonloppuna olin juhlimassa Kokkolassa kuuluisia venetsialaisia eli mökkikauden päättäjäisiä. Kokkolassa juhla on yksi syksyn kohokohdista. Mökkirannat olivat täynnä kynttilöitä ja tulia. Ihmiset kiersivät rantoja ja ihailivat valaistuksia. Harmikseni en ottanut  kierroksemme alkupään upeimmista mökkirannoista kuvia. Tämä kuva on otettu hätäisesti asuntomessualueelta kierroksemme loputtua.



Kokkolassa tein mud cake:ia.


Leila Lindholm Pala kakkua -kirjassa kehui korppujaan. Siitä innostuneena kokeilin "erikoisen hyviä sahramikorppuja". Joo-o, hyviä oli, mutta ei noista kyllä kovinkaan kovia tullut. Enemmänkin muistuttivat Hanna tädin kakuilta joissa on mantelia.


Tuli puolukka-aika ja siitä intoutuneena kokeilin kauan jemmassa ollutta ohjetta, puolukkapaistosta. Lopputulos oli varsin... varsin....kirpeä! Vähän niinku pannaria, jossa on puolukkaa sisällä. Joku viisas olisi varmaan voinutkin todeta mulle, että sitä se paistos on, mutta hieno ohjeen mukana ollut kuva antoi kyllä ymmärtää ihan jotain muuta. Kommentti paistoksesta olikin, et tän täytyy olla terveellistä kun on näin karvasta! Jäätelöllä pystyi hieman loiventamaan.


Puolukoista selvinneenä vuoroon tulivat omenat. Tätä amerikkalaista omanapiirakkaa tein viime syksynäkin. Nyt uutena juttuna oli jenkkilästä tuotu apple pie spice. Lopputulos oli ihan yhtä hyvä kuin edellisen syksyn piirakkakin ilman tätä speciaali maustetta. Kotimaisista omenoistakin jouduin toteamaan, että olen myös niille allerginen.


Jäätelön kans myös tosi jees!


Uutena juttuna tänä syksynä meillä on tehty sämpylöitä. Vitsi että on hyvää. Suosittelen lämpimästi.


Ja pakasteesta syötiin viimeiset palat poroa keiton muodossa. Nyt on pakastin valmis vastaanottamaan uudet lihat kun päästään lähemmäs talvea.



Näin meillä on menty. Kävin minä mutkan Uzbekistanissakin ja minun tekemät Aleksanterinleivokseni pääsivät upeisiin häihin. Niistä juttua myöhemmin.

In English

I have been busy this fall even though it's been quiet here. I made a few farewell cakes to work (not my farewell), celebrated end of the cabin season in Kokkola, baked mud cake there. Then it was season of lingonberries and apples. Lingonberries where too sauer and I'm allergic also to finnish apples. :) New thing this fall has been self made bun breads. They are yammy! We also ate last pieces of reindeer meat from freezer. new ones coming in once we are closer to winter. I visited Uzbekistan and got to bake one delicious dessert to one fabilous wedding. But I will tell you more about those later.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti