tiistai 11. lokakuuta 2011

Tashkent, Uzbekistan


Kävin taannoin pienellä "elämysretkelläTashkentissa, Uzbekistanissa. Todella mielenkiintoinen paikka. Kiertelimme paikallisilla bazaareilla,ihmettelimme ja kuvasimme kunnon turistimeiningillä. Meitä (turisteja) ei montaa ollu siellä.


Hämmästyin kuinka paljon siellä oli myytävänä leivontatarvikkeita ja makeaa muutenkin.Enimmäkseen keksejä, jotka muuten oli aivan tajuttoman hyviä. Ulkonäkö ja esillepano ei antanut oikeutta. Kakkuihin törmäsin vain yhdessä minimarketissa ja jopa minunkaan sokerihammasta ei ruvennu kolottamaan vihreä kuorutus.... ;)


Myynnissä oli jos jonkinmoista apuvälinettä. Noilla piikkimuoteilla (yllä olevassa kuvassa oikealla alhaalla)painettiin kuviointi leipiin.


Basaarista löytyi jopa joku joka myi Wiltonin muotteja. Häät on todella iso juttu kuulema Uzbekistanissa, niinpä hääkakku lautasia ja kakkumuotteja ylipäänsä oli paljon myytävänä.


Kaikki tuotteet ostettiin erikseen, eri kojuista. Lähiruokaa kirjaimellisesti.


Kyllä ihminen on tarpeen vaatiessa kekseliäs. Lastenvaunut olivat uusio käytössä, myyntipisteen muodossa. Viitseliäimmät olivat ottaneet kopan pois ja rakentaneet tilalle laatikon.


Ja siipikuva aamun sarastaessa.


In English

I had interesting trip to Tashkent, Uzbekistan. I wanted to share couple of pictures with you. I was surpriced how big baking was there. Not so many cakes but cookies and other sweets. And so many places where you could buy baking equipment. Everything was sold in bazaar places. If you found a regular market it was small and it was selling things for you to take fast and eat it on the way home etc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti