sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mummi 88- vuotta


Hellun mummilla oli eilen juhlat. Me olimme vastuussa kakuista. Viikolla minulla oli kakunkoristelija apuri kylässä. Yritin ehdotella kukkien tekoa, ne ei saanu kannatusta. Siili sen sijaan oli kyllä loisto ajatus kuulema. Mietin siinä, että jo 88 ikävuoteen päässyt mummi oli taatusti nähny elämänsä aikana monet kukkakoristekakut, joten huumori riittäisi varmasti siileen...Oikeassa olin. Lapsen mielikuvitusta ei voi kuin ihailla. Huomasittehan siilen takana olevan mustan kiven!? :D



Toinen kakku oli sitten konservatiivisempi suklaakakku,"Jokeri". Juhliin on aina riskiä viedä tuliaisina jotain mitä ei ole aikasemmin tehnyt. Joten siilikakku oli ihan minun perus mansikkakakku, aina hyvä. Suklaakakku onnistuikin yliodotusten. Kakun pohja oli super pehmeä, välissä ohut sipasu aprikoosihilloa ja klassista suklaavoikreemiä. Päällä vielä suklaakuorutus 70% tummastasuklaasta, hieman liian tujua mun makuuni kylläkin. Oishan se pitäny arvata että suklaalla ja voilla ei voi mennä pieleen.

Suklaakakkupohja:

0,5dl kaakaojauhetta
0,5dl kiehuvaa vettä
225g pehmeää voita
2,75dl sokeria
4 kananmunaa
3,25dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Sekoita kaakao kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon kaikki loputkin aineet ja sekoita.
kaada vuokaan. Minulla oli 17cm vuoka joten taikinaa jäi yli. Alkuperäinen ohje neuvoo jakamaan taikina kahteen 22cm vuokaan. Silloin ei tarvitse halkaista kakkua, mutta halkaisu onnistuu kyllä joten ei ole pakko jakaa kahteen vuokaan. Paista kakku 180 asteen uunissa.

Klassinen voikreemi:

2rkl kaakaojauhetta
3rkl kiehuvaa vettä
500g tomusokeria
200g pehmeää voita

Sekoita vatkauskulhossa kaakao ja kiehuva vesi ensin. Lisää joukkoon tomusokeri ja voi. Vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Tää voikreemi oli mulle todella positiivinen ylläri, kuulostaa jotenkin voimaiselta, mutta ei ollu sitä todellakaan! Suzy suosittelee lämpimästi.!!!!!

Yksinkertainen suklaakuorrutus:

200g tummaa suklaata
100g voita
0,5dl vettä

Mittaa ainekset mikro- tai vesihaudekulhoon. Sulata välillä sekoittaen kunnes seos on täysin sileä. Jäähdytä seosta kunnes se on hieman jähmettynyt ennenkuin levität sen kakun päälle.
 
In English

Our 88 year old grandma had a birthday party yesterday. Earlier this week I had a little helper to make decorations. Flowers didn't intress her but hedgehog instead was a great idea! Oh well, I figured that grandma had seen many flower cakes during her years that hedgehog would be a nice change. :) I was right. I can only admire kids imagination....Did you notice the black rock behind the hedgehog? The other cake that I made was classic chocolate cake, a success even though it was my first try. Lucky me, it's always a little risky to bring along something you haven't tryed before.



2 kommenttia:

  1. Hyviä oli mummin kakut! Löysin tänne Kotivinkin artikkelin avulla ja tulen varmasti toistekin!
    T: A:n serkku Päivi

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nähdään taas mummin synttäreillä. :)

    VastaaPoista