maanantai 31. lokakuuta 2011

Omenarahkapiiraat

Positiivinen ylläri valmiista voitaikinasta, jota muuten normisti kartan. En "eettisistä" eines syistä vaan ihan sen höttömäisen olemuksen takia. Ens kerralla laitan reilummin omenaa. Allergikkona omena ei tee oireita uunista ulos tultuaan. :) 


Tarvitset ainoastaan voi-tai lehtitaikinaa, purkin vaniljarahkaa ja omenoita. Kaulitse valmistaikinaa hieman ohuemmaksi. Jaa levy kahtia ja paina taikinaan ympyrä taikinahyrrällä rahkaa & omenaa varten, älä kuitenkaan paina hyrrää taikinan läpi. Esipaista piiraspalat uunissa 225 asteessa n.10min. Reunojen pitäisi kohota enemmän kuin keskustan. Leikkasin melkein taikinan läpi ja silti keskusta nousi myös. Painoin keskustan alas lasin avulla kun otin pohjat pois uunista. Levitä rahka ja omenat "kuoppaan" ja paista uunissa vielä reilut 5min. 


In English

Ready made butter dough, apples and vanilla sour cream makes perfect match......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti