lauantai 29. tammikuuta 2011

Tammikuun : Tryffelikeksit

Keksejä tulee harvoin tehtyä. Ajattelin, joskopa saisin aikaseksi kokeilla kerran kuussa jotain ohjetta.Ensimmäisenä kokeilussa Tryffelikeksit, jotka näyttää ihan mini ruisleiviltä. Ohjeessa todettiin: valmistelut 15min, kypsennys n.10min... totta oli. Cake Popsien kantaäiti Bakerella on myös tehnyt näitä hiljattain, minäkin olen näköjään "pinnalla". Hahaa! Ja vielä varoitus: keksit aiheuttavat pientä riippuvuutta varsinkin maidon kanssa syötynä.

Tarvitset: 100g (1dl) hienoa sokeria, 75g (1 1/4dl) vehnäjauhoja, 1/2tl leivinjauhetta, 3rkl kaakaojauhetta, hyppysellinen suolaa, 25g voita kuutioina, 1 muna, 1tl vaniljaesanssia ja tomusokeria.

- laita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, suola ja kovahko voi tehosekottimen kulhoon, sekoita n.30 sekunttia. Lisää joukkoon muna ja vaniljaesanssi, sekoita kunnes taikina on tasainen taikina.

- siirrä taikina jääkaappiin kohmettumaan puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pyöritä taikinasta pieniä palloja jotka pyöritetään vielä tomusokerissa. Asettele pallot pellille jättäen niihin kunnon välit. Taikina pallot leviävät uunissa. Paista n. 10min.




In English

Tryffel cookies. These looks like rye bread...sort of. It takes you only 15 min to prepare the dough, 30min to cool in fridge and 10 min to bake. Not bad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti