tiistai 1. helmikuuta 2011

Focaccia- ohje

Yllätin itseni kun osasin tehdä tämmösen kuvakollaasin! Hyvä minä. Havaintokuvat on aina plussaa.... Tämän Focaccian ohje helluni oma variaatio ilmeisesti monista eri ohjeista. Eli näitä tarvitset:

3 dl lämmintä vettä, 1/2 tuorehiiva, 1 rkl sokeria JA suolaa ja vehnäjauhoja

Sekoita tuorehiiva lämpimään veteen. Sekoita sekaan myös sokeri ja suola jonka jälkeen vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja pitää laittaa niin paljon, että joudut vaivaamaan taikinaa. Vaivaa n.5-10 min. Siitä pitää tulla sitkas.

Tee sitkaasta taikinasta pallo ja jauhota se hyvin. Anna taikinapallon nousta kulhossa kelmun ja leivinliinan alla 1h. Tunnin jälkeen taikinasta täytyy nuijia ilmat pois jonka jälkeen se on valmis leivottavaksi. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa vähän jauhoja.

Toivottavasti havaintokuvista näkyy miten leipä on koottu. Meillä välissä on ollu vähän öljyä, pestoa, 3 eri juustoa (mozzarella, cheddar ja Brie) ja pekonia. The sky is the limit.

Kun leipä on koottu ja lopuksi öljytty anna sen vielä kohota n.30min. Ennen uuniin menoa ripottele vielä rakeista suolaa päälle. 180 astetta kunnes ruskea n. 30min.

In English

Yea me! My first ever picture collage. This is how the super good focaccia bread was made by my spouse...
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti