lauantai 19. helmikuuta 2011

Kukkakaalikeitto voitakinakannella

Kukkakaalikeitto joka onnistui myös minulta! :) Idean voitaikinakanteen otin Liv:llä pyörivästä Anna Olsonin kokkausohjelmasta. Kansi jäi tässä hieman vaaleaksi, vahingossa kippasin viimeisen munan lavuaarista alas ennenkuin oli aika voidella viimeinen kansi...


Tarvitset: 1 kukkakaalin, 2rkl oliiviöljyä, 1sipulin (omani oli hyvin pieni), 2 valkosipulinkynttä, 6dl kasvislientä, 3dl maitoa, ripaus sahramia (ei ollu), 3dl kermaa, ripaus currya, suolaa, pippuria ja ripaus sokeria.

  • Laita ensin kattilaan öljy ja sipulit ja kuullota. 
  • Lisää joukkoon kukkakaalinkukinnot, kasvisliemi, maito ja sahrami. Anna keittyä 15-20min
  • Soseuta keitto sauvasekottimella ja lisää lopuksi kerma ja muut mausteet. 

Kaulitse voitaikinasta kulhoja hieman suuremmat kiekot. Jaa keitto kulhoihin ja voitele kulhon ulkoreuna munalla, jotta taikina tarttuu paremmin kulhon reunoihin. Voitele vielä kansikin munalla ja laita kulhot uuniin, 200 astetta kunnes voitaikina on kauniin ruskea.Ensikerralla teen keiton valmiiksi hyvissä ajoin, koska uunissahan se lämpenee uudestaan. 


In English

Cauliflower soup with a doughcrust.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti