lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergintorttu á la Suzy

Eilen illalla innostuin tekemään sittenkin Runebergintorttuja. Mantelirouhetta oli sen muistin ja pikaisesti tutkittuani ohje variaatioita oli monia. Surffailin ja päädyin ottamaan tukea voisilmäpelin käyttämästä ohjeesta. Koskaan en ole ollut suuri mantelin ystävä, joten mantelilikööri jäi pois ohjeesta eikä muuten mantelirouhekkaan riittäny. Sävelsin ja rouhin saksanpähkinää sekaan. Aikamoinen tekele tästä tuli, mutta mun mieleen se oli. Itse ohjeesta kaikessa saksanpähkinä oivallus riemussa unohdin vaniljaliköörin, mutta kostuttaa sentään muistin sillä lopuksi. Suosittelen kokeelliseen leivontaa!

150g voita
2dl sokeria
2 munaa
2rkl likööriä (unohtu)
2dl vehnäjauhoja
2dl korppujauhoja
100g mantelirouhetta (60g mantelirouhetta ja jauhetta yhteensä + 40g rouhittua saksanpähk.)
1,5tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
2dl maitoa

kostutus: 2dl vettä, 1rkl sokeria ja 2rkl vaniljalikööriä

- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi jonka jälkeen sekoita munat yksitellen taikinan sekaan. - Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan, sekoita. lisää lopuksi likööri ja maito.

Minulla ei ole oikeita Runeberintorttuihin tarkoitettuja vuokia, joten sävelsin lisää. Taikina ei muuten noussu ihan megana. 200astetta ja n.20min. Leikkasin tortuista päät tasaisiksi hetken jäähdyttyä ja kostutin tortut yhdellä ruokalusikallisella kostuketta per kakkunen. Päälle hillo ja valkoinen pikeeri.

In English

I wasn't supposed to make these for today but yesterday evening I got bitten by baking bee. These small cakes are made to honour our famous poet once a year. Great thing about these are that there is not one right way to do these, so I made these with what I got in my cupboard. When you succeed.... experimental bakin is fun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti