lauantai 20. kesäkuuta 2009

Gluteeniton mansikkakakku

Tein sukuni perinteisiin Juhannusjuhliin tälläisen mansikkakakun. Päätin tehdä kakun gluteenittomana, jotta kerrankin keliaatikot saivat syödäkseen samaa herkkua kuin muutkin. Siitä sain kiitosta ja toteamuksen, että tämähän maistuu ihan tavalliselta kakulta! =) Kakun välissä oli mansikkamurskaa ja valkosuklaa moussea. Kuorute oli vaahtokarkkia. Ekaa kertaa kokeilin sen tekoa ja hyvää oli. Hieman se pitkää pinnaa vaatii kun tarttuu käsiin tekovaiheessa, mutta lopputulos oli hyvä. Etenkin lapset olivat siitä innoissaan. Harvoin ottavat kakkua lisää! Hyvin kakku hävisi lautasilta ulkona +8 asteen lämmössä!

kakun pohja gluteenittoman jauhoseos paketin takaa otettu:

4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun vuokaan 175 astetta n. 40 min alimmalla uunin tasolla. Vuokaa en voidellut, koska käytin irtopohja vuokaa jonka pohjalla oli leivinpaperi. Hyvin irtosi vuoasta. Toimiva ohje vaahtokarkkitaikinaan löytyy mm. kinuskikissalta.

1 kommentti:

  1. Ihana blogi!! Upean ja herkullisen näköinen kakku! Luulemme, että Michaelille ja meille olisi maistunut tämmöinen kakku tänne muistoiltaankin ;) Haleja!! t. H&J

    VastaaPoista