keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Macarons


Macarons, macarons. Jälleen kerran piti todeta ettei näidenkään toteuttaminen ollut vaikeaa. Ne vain näyttää siltä, ehkä värinsä puolesta. Yleensähän nämä keksit on todella sinisiä tai vaaleanpunaisia etc. Ulkonäkö ei ole yhtä kauniin tasainen ja sileä kuin ammattikätösillä tehdyt, mutta maku on tod.näk. aika lähellä. Täytyy myöntää, että ekaa kertaa maistoin ja yllätyin niiden makeudesta. Valkosuklaa täyte oli ehkä jopa hieman liiankin makea ja silloin se on makeaa! Talvella Japanista tuotu vihreä Macha-teekin pääsi vihdoinkin käyttöön. Se antoi pienen, mutta vain pienen vihreän teen vivahteen pikkuleipään. Sen verran jäi kutkuttamaan pieni epätäydellisyys, että pitää kokeilla jollain toisella ohjeella uudestaan. Tässä ohje näihin:

3 valkuaista
4dl tomusokeria
3dl (n.150g) mantelijauhetta
elintarvikeväriä

täyte
1/2 dl vispikermaa
100g valkoistasuklaata
elintarvikeväriä

1. Vatkaa valkuaiset ja lisää joukkoon hiljalleen tomusokeri.
2. Lisää mantelijauhe varovasti sekoittaen ja haluamasi elintarvikeväri. Itse laitoin 3 rkl Machaa ja väri jäi todella haaleaksi.
3. Pursota leivinpaperille sopivan kokoisia palleroita ja anna niiden tasoittua pellillä n.30min ennen uuniin laittoa. Huomasin että ne hieman laajenee pellillä, mutta ei enää uunissa. Eli hirveästi tilaa ei tarvitse jättää väliin.
4. Uuniin 125 astetta n.15min. Minulla oli uunin keskitasolla ja myöhemmin luin jostain että ne pitäisi paistaa uunin alatasolla. Ehkä siinä syy miksi pikkuleivät kohosi niin kovasti uunissa.

Täyte:
1.Kiehauta kerma ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä ennenkuin laitat suklaata macaronsien väliin.

Suosittelen kokeilla!

2 kommenttia:

  1. onpas sulla herkullinen blogi! huippu avaus, laitoin jo mun suokkareihin. Terkut suklaataivaasta, tuu kylään joskus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!!!! =) Suklaataivas on ollut mielessä monesti ja on työn alla. Katsotaan syksyllä!

    VastaaPoista