keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Raparperikakkuset

Äidilläni oli todella hyvä raparperikakun ohje. Päätin kokeilla ohjeella pienien kakkujen tekoa. Hyvin ohje toimi, vaikka aikamoista näpräämistä olikin. Päälle laitoin marengin, mikä oli loistava sijainen jäätelölle tai vaniljakastikkeelle.


Puolitin alkuperäisen ohjeen, josta tuli n.14 pikku kakkua. Ohje on siis puolitettu:

125g margariinia
1,25 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
Raparperia oman maun mukaan.

1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen edelleen voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
3. Laita taikinaa leivosmuotit puolilleen ja päälle raparperia. Peitä raparperikakkuset vielä lopulla taikinalla. Kypsennä uunissa 175 asteessa n.15-20min riippuen muottien koosta ja uunin tehosta.


Välissä olisi toiminut myös hyvin raparperihillo. Se olisi tehnyt kakkusista vielä mehevämpiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti