sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Whimsical syntymäpäiväkakku


Eilen juhlittiin ystäväni syntymäpäiviä. Sain olla vastuussa kakusta. Mikä ihana projekti! Alusta lähtien kun löysin kakkublogien ihmeellisen maailman, aloin etsiä ohjetta miten amerikkalainen whimsical, mad hatter tai topsy turvy kakku toteutetaan. Tyypillistä minulle aloittaa sieltä missä aita on korkein ja naiivisti uskoa pystyväni siihen. Tarpeeksi kauan kun tutkii asiaa ja eri kokoamis ohjeita pystyin jo sieluni silmin näkemään kuinka omani toteuttaisin. Ohje kakun kokoamiseen löytyy mm. täältä. Kun lopulta ryhdyin projektiin sen suuruus alkoi hieman hirvittää. Kun ei ollut mitkä tahansa kekkerit kyseessä, kakun täytyi olla jotain ihan muuta kuin perus mansikkakakku.

Whimsical kakun ideahan on se, että se näyttää olevan hieman vinksin vonksin. Amerikassa kakut näyttävät upeilta, mutta ne ei oikein maistu miltään. Miten siis toteuttaa kakku jonka pitäisi olla aika tiivis jotta se pysyy muodossaa ja samalla maistuu hyvältä? Päädyin tekemään alakakun paholaisensuklaakakku ohjeella ja väliin tuli vadelmahilloa ja vispikermarahkaa. Yläkerros piti olla keveämpi joten se on tehty vaalealla kääretorttupohjalla ja välissä on lakkahilloa ja kinuskivaahtoa. Se yhdistelmä on muuten aivan taivaallisen makuista!


Liivatelehdet ovat minulle uusi ihana tuttavuus kakuntäytteissä. Niillä saa täytteen kuin täytteen jämähtämään paikoilleen! :) Tein kinuskitäytteen kinuskikissan ohjeen mukaan jonka olen jo aikaisemmin huomannut hyvin toimivaksi. Hillatäyte oli Pirkan lakkahilloa, joka oli päivänsankarin lempparia. Hillon sekaan laitoin myös yhden liivatteen. Hillo on todella hyvää!


Yleensä kun tehdään monikerroksisia kakkuja väliin kannattaa laittaa muoviset tukijalat ja alusta päälle. Minulla ei sellaisia ollut joten tein "köyhän miehen" version. Katkoin grillitikut oikean pituisiksi ja sulatin suklaata kovaksi alustaksi tikkujen päälle. Jos ei muuta niin on ainakin ympäristöystävällistä!


Niinku kuvasta näkyy kaltevuus on vain illuusio. Pohjakakkuun leikataan suora pohja kakkoskerrokselle. Pohjakakun tein jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Paholaisensuklaakakku on niin kosteaa jo itsessään ettei sitä tarvinnut erikseen enää kovasti kostuttaa. Taisin sitä "mallin vuoksi" vähän kostuttaa kaakaolla sieltä täältä.

Ennen koristelua kakkua kannattaa hieman leikata muotoon myös reunoilta siten että se hieman kapenee alaspäin mentäessä. Koristelussa käytin marsipaania ja sokerikuorutetta. Sen verran täytyy sanoa, että on se kumma miten Ruotsissa marsipaanikin maistuu paremmalta kuin meillä täällä Suomessa? Edellisen viikon road tripillä ostin paikallisesta Coopista valkoista marsipaania pötkön ja valmiiksi kaulitun mansikkamarsipaanin. Kummatkin oli todella hyvää. Valkoisen marsipaanin värjäsin kaakaojauheella. Ensimmäiseksi whimsical kakuksi en voinut muuta kuin olla tyytyväinen lopputulokseen.

PALJON ONNEA SUVI !!!

6 kommenttia:

  1. Oi nam, tämä ja kaikki muutkin kakut näyttää niin ihanilta! Pitää kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  2. Tulin vastavierailulle kurkkimaan blogiasi. Upea kakku ja muutenkin ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun tulit Jonna. Ensimmäinen kommentti "ulkopuoliselta". =)

    VastaaPoista
  4. Hieno kakku, ihanat värit!
    Olen itsekin miettinyt tuollaisen kokeilemista (joo-o, on tullut katsottua sitä Jimin Kakkutehdasta...), mutta en ole vielä rohjennut :)
    Sinulla on muutenkin ihastuttava blogi (ensi kertaa vierailulla täällä). Tein juuri eilen cookie popseja (tänään pääsin niitä maistamaan, kun olivat yön jähmettymässä) ja nyt huomasin, että sinäkin olet niitä tehnyt ja vielä tosi samanlaisella reseptillä :) Käytin itse mansikka-Dominoita, mutta mietin, että varmaan pitäisi kokeilla minttu-Dominoillakin. No, nytpä tiedän ettei mene vikaan niilläkään :) Jos haluat tehdä vertailua, blogini löytyy täältä: http://suklaapupu.blogspot.com :)

    VastaaPoista
  5. upea kakku, uskaltaisikohan kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Tosi nätti kakku, hienosti onnistunut ensikokeiluksi. En ole aiemmin törmännytkään tämäntyyppisiin, sen verran hauska idea, että pitää pitää korvan takana!

    VastaaPoista