torstai 30. heinäkuuta 2009

Sitruunapiirakka


Meillä on juhlittu Golfin SM kultamitallia koko viikko! Juhlat piti järjestää pikapuolin, mikä tietenkin rajoitti vähän tarjottavia. Tämä piirakka jonka tein täytekakun rinnalle on todella sitruunainen. Sitruunasta tulee harvoin leivottua mitään, vaikka onkin sankarin suosikki aines. Kyllä oli ihana vaihteeksi maistella jotain ihan muuta kuin täytekakkua. Piirakan pohja on murutaikinasta. Täytyy myöntää, että siinä minä vähän oikasin ja ostin valmiin murotaikinan. :) Täytteen ohje on tässä :

5 munankeltuaista
1 rkl maizenaa
5 rkl vispikermaa
100 g tomusokeria
1 dl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
3 munanvalkuaista

vispikermaa koristeluun

1. Esipaista murutaikina 200 asteisessa uunissa n.10 min siten, että piirakan päällä on leivinpaperi ja kuivattuja herneitä. Anna murutaikinan jäähtyä kunnolla ennen täytteen laittoa. Itse paistoin illalla pohjan valmiiksi ja täytteen laitoin vasta seuraavana päivänä.

2. Täyte: Vatkaa keltuaiset, maizena, 5 ruokalusikallista kermaa ja 50 g tomusokeria vaahdoksi vesihauteessa. Lisää sitruuna mehu ja raastettu kuori.

3. Vatkaa valkuaiset ja loppu tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti valkuaiset sitruunakreemiin. Kaada kreemi torttupohjalle ja paista se 150 asteessa n. 25 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti