tiistai 8. syyskuuta 2009

Banoffee


Kondensoitu maito, mitä siitä voi tehdä??? Banoffeeta tietysti! Innostuin ohjeesta jo siitäkin syystä että se näyttää niin makealta ja kaikki jotka sitä on tehnyt ovat lisänneet loppuun, että kakku on hyvää, mutta todella makeaa. Kakku on todella hyvää kunhan siinä on tarpeeksi kermavaahtoa eli ei todellakaan liian makeaa minuun makuuni. Noh, makuasioista on ihan turha kiistellä. Kakun tein Elämä makeaksi- blogin ohjeen mukaan. Kermavaahtoon lisäsin hieman rahkaa jotta siitä tuli kiinteämpää.

Tutkin erilaisia kondensoidun maidon teko ohjeita. Ullan blogissa kehoitetaan maitotölkkiä keittämään 3 tuntia miedolla lämmöllä. Minun aikatauluuni se ei sopinut, joten päätin kokeilla mikrossa kypsennystä. Ja sehän onnistui hyvin (paremmasta kun en tiedä). kaadoin maidon isoon kulhoon ja lämmitin sitä n.10min aina hetkittäin keskeyttäen ja hämmentäen seosta. Seos nousee kypsennys vaiheessa paljon joten kannattaa olla tarkkana, jos ei halua siivota mikroa. Suosittelen kokeilemaan ohjetta ja maidon kypsentämistä mikrossa, jos 3 tunnin keittely peltipurkissa arveluttaa.

In english

I wanted to try Banoffee cake because of it was suppose to be super sweet. To my taste it was sweet yes if you had enough whipped cream to go with it. :) So it was not THAT sweet. This cake is easy and fast to make because you don't have to use the oven at all.

1 kommentti:

  1. Ai että näytää hyvälle!!
    En ole itse koskaan käyttänyt kondensoitua maitoa... näkeekö siitä, kun se on valmis (seos siis nousee, mutta jotenkin muuten?)?

    VastaaPoista