keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Suklaakeksin ohje

Jotain helppoa, nopeaa ja hyvää.... :) Ohje on suoraan Hershey's semi-sweet chocolate chips- pussin takaa. Jenkkilässä käytetään mittayksikkönä CUP:ia mikä on noin 2,37 dl. Laskeskelin mitat noin tarkkuudella taskulaskimella, sen verran on huono matikkapää. Keksien maku ei siitä kärsinyt.

5,3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2,37 dl pehmeää voita
1,7 dl sokeria
1,7 dl ruokosokeria
1 tl vanilja uutetta
2 kananmunaa
4,74 dl suklaa rakeita

-Jauhot, sooda ja suola yhteen.
-Vatkaa pehmeä voi sokereiden ja vanilja uutteen kanssa yhteen kunnes seos on "creamy". Lisää joukkoon munat hyvin vatkaten. Lisää seokseen jauhot vähitellen ja lopuksi suklaa.
-Paista uunissa n.190 astetta kunnes keksit ovat kypsiä ehkä noin 8-10 min riippuen uunin tehosta.


2 kommenttia:

  1. Ai vitsi, nää vaikuttaa ihan mielettömän hyviltä. :) Olen yrittänyt löytää hyvää "amerikkalaisten suklaahippukeksien" ohjetta, mutta en ole vielä löytänyt täydellistä (sellaista, millä kekseistä tulee keskeltä vähän pehmeitä). Tämä menee ehdottomasti jossain vaiheessa kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. taikina on jo itsessään ihan törky hyvää niin ei haittaa vaikka keksit jääkin hieman raa'aksi keskeltä. Omani olivat ehkä hieman liian tummia kun en malttanut ottaa niitä ajoissa ulos,mut hyviä olivat siitä huolimatta.

    VastaaPoista