perjantai 5. lokakuuta 2012

Pullapäivä


Eilen taisi olla pullapäivä. Tietämättäni minäkin leivoin pullaa. Leivon pullaa kerran vuodessa. Työkaveri totesi, että heidän kuntosalillaan oli tarjoiltu pullaa eilen. Pohdimme miten siellä pullan olisi syönyt? Ennen jumppaa vai jälkeen? Kumpikaan vaihtoehto ei tuntunut hyvältä. Hirveen morkkiksen siitä ois vaan saanut. Kokeilin uutta pullaohjetta Leila Lindholmin Pala kakkua- kirjasta. Ikinä en oo näin hyvää pullaa syöny, vaikka ite sanonkin. Vedin sitten överit (niinku yleensä) ja sain morkkiksen (jolloin vannon aloittavani kuntokuurin), minkä tuloksena loput pullat vein tänään töihin (kuntokuuri oli unohtunut yön aikana).


Jokaisella on pullaan oma ohje, aineet on samat tässäkin, mutta eri järjestyksessä ja siinä taitaa piileä tän herkun salaisuus. Nimittäin pullaohje, jolla minä olen aina leiponut menee niin, että sulatettu rasva lisätään viimeisenä joukkoon. Tässä ohjeessa lisätään pehmeä voi jo lämpimään maitoon ENNEN jauhoja. Ohje menee lyhykäisyydessään näin:

  • 1rkl kardemummaa, 3dl maitoa, 1 pala hiivaa, 1,5dl sokeria, 0,5tl suolaa,150g pehmeää voita, 1 muna ja 11-12dl vehnäjauhoja.
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää kardemumma. Murenna hiiva kulhoon ja lisää lämmin maito hiivan sekaan. Lisää sekoittaen sokeri, suola, voi ja kananmuna.
  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. En vaivannut taikinaa kovinkaan paljoa. Juuri sen verran, että jotenkuten alkoi irrota kädestä. Se riitti, koska taikinan kohottua, se ei tarttunut mihinkään ja oli helppo kaulita. 
Tee mieleisen muotoisia pullia ja paista 200 asteessa. Minä tein ison neliön ja pienen sydämen vuokaan. Ja kokeilin myös silikoni muottia, sekin toimi hienosti. Pullan väliin en pistänyt tavanomaisesti voita-sokeri-keneli-juttua. Vaan sulatin voin kattilassa johon lisäsin kupillisen fariinisokeria ja 3rkl kanelia. Tein siis samanlaisen tahnan kuin simply sinful cinnamon muffinsseissa käytin. Ai, että tuli hyvää! 



Kun kerran rupesin hifistelemään muoteilla, niin pitihän se kokeilla myös suklaa pullaa! Eli lisäsin vielä pieniä suklaarakeita taikinan väliin. Ei huono ollut sekään. Mutta kyllä edelleen lämmin suklaaton pulla maidon kans on parasta. Tiedän jo nyt, ettei seuraavaan pullan leivontaa mene enää vuotta.


In English

I baked cinnamon rolls yesterday. I usually bake them once a year. but now I had a new recepy and it was so good (if you don't mind me saying so) that I think I will be baking cinnamon rolls more often. Warm cinnamon roll and milk just the way I like it. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti