lauantai 16. marraskuuta 2013

Daim- marenkikakku

Taas huono kuva, mutta mutta kakku oli taas jälleen kerran jakamisen arvoinen! Uuden vuoden lupaukseni täytyy olla: opettele ottamaan parempia kuvia. 


Marenkikakku mikä ihanuus. Tää ohje on muunnelma Kinuskikissan ohjeesta. 

Marenki:

5 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
1,5tl etikkaa

  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lisäämällä samalla sokeri vähän kerralla vaahtoon.
  • Siivilöi vaahtoon maissitärkkelys ja lisää lopuksi vaniljasokeri ja etikka.
  • Sivele pellillä olevalle leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä jonka jälkeen levitä marenki pellille kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  • Paista marenkeja uunissa 125 asteessa uunin alatasolla noin 1,45h-2h  
 Täyte:

Kinuskikissa teki kakkuun hienosti ite vaniljakiisselin, minä oikaisin ajanpuutteessa (lue laiskana) eli minä tein valmiin vaniljavanukkaan pussista. Vatkasin 4dl vispikermaa ja sekotin vaniljavanukkaan siihen. Sekaan laitoin oikean ohjeen mukaan 3 isoa Daim-patukkaa rouhittuna. Kyllä tuli hyvä. Plussaa tietty oli se, et karkkia saan syödä vain lauantaisin, kakku syötiin keskiviikkona ja kun Daimit oli kakussa se oli sallittua! Kakkuun laitoin vielä punaherukoita. Pieni kirpeys oli ehdoton muuten kakku olisi ollut liian makeaa.

In English

My New Years resolution must be: learn to take better pictures! This Daim-merengue cake was just too good to be left untold. Between merengues there is whipped cream with vanillapudding, Daim bits and redcurrant.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti