sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Amerikkalainen omenapiirakka

Tässä on minun tämän syksyn omena contribution (omenat poimin suoraan puusta). Käyn edelleen läpi tuota kuvassa olevaa pala kakkua kirjaa. Sieluni silmin näin amerikkalaisen omenapiirakan, jossa on semmonen paksu kansi päällä. Noh, ei tullu ihan paksua kantta ei, mutta kyllä kelpas ohuesta kannesta huolimatta.


Pohja:

Oikasin jälleen ja käytin valmista murotaikinaa.

Täyte:

12 omenaa
1 sitruunan mehu
50g voita
4rkl sokeria
2tl kanelia
1tl inkivääriä

Kananmuna ja tilkka maitoa voiteluun

1. Jaa murotaikina 1/3 ja 2/3 osiin ja vuoraa vuoka isommalla taikina erällä. Käytin vain yhden paketin murotaikinaa. Olisi pitänyt olla kaksi pakettia. Toinen pohjaa ja toinen kantta varten.

2. Kuori ja pilko omenat kulhoon. Sekoita sitruunan mehu omanapaloihin.

3. Paista lohkot paistinpannulla voi,sokeri,kaneli ja inkivääri seoksessa sekasin. Kaada hieman pehmenneet lohkot lautaselle jäähtymään.

4. Kaada jäähtyneet omena lohkot vuokaan ja kaulitse kansi piirakan päälle.

5. Tee kanteen reikiä, voitele munamaidolla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunissa n.35min 180 asteessa.

Jos oisin käyttänyt kaksi valmis murotaikina pakettia, lopputulos olisi varmasti vastannut paremmin omaa mielikuvaani. :)

In english

My contribution for this falls apples (I picked them straight from the tree :)) was this pie, an American apple pie. The top lid was a little too thin as I only had one ready made dough in the freezer. I should have had/used two...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti