keskiviikko 3. elokuuta 2011

Marenkinen Key Lime Pie


Key Lime Pie meni tuliaisina ystävillemme. Vihdoinkin löysin pienen soman piirakkavuoan! Eihän sitä tyhjänä voinut viedä. Tein yhden piirakan ohjeella kaksi pientä, minkä johdosta toinen piirakoista jäi pahasti vajaaksi. mitä tehdä? Jälleen kerran olin viime tipassa.... onneksi hoksasin olla heittämättä käyttämättömät valkuaiset roskiin. Niistä tein marengin päälle ja Ta-Daa lopputulos oli hieno. Muutenkin marenki pehmensi hyvin piirakan kirpeää makua.


Käytännöllisesti molemmat vuoat mahtuivat yhtä aikaa uuniin. Tämä piirakka oli hyvin nopea tehdä. Jotenkin olin aina kuvitellut Key Lime Pien olevan hirveen monimutkainen toteuttaa, mutta väärässä olin. 


Näin onnistut:

pohja: 

3dl murskattua Digestivekeksiä
1/2dl sokeria
5rkl sulatettua voita

Täyte:

4 kananmunan keltuaista
1prk kondensoitua maitoa
1,3dl limetin mehua
2tl limen raastettua kuorta

- Tee pohja ja paista uunissa 15min 160 asteessa
- Täytteessä kaikki aineet kulhoon ja vatkaa n.3min,
jonka jälkeen kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja paista toinen 15min.
- Marengin tein ilman kummempaa ohjetta. 4munan valkuaiset ja aluksi taisin laittaa 0,5-1dl sokeria ja lisäilin sokeria maun mukaan samalla vatkaten. Marenki oli uunissa kunnes alkoi tummua. (Ei meinannu tummua, mutta grillivastus auttoi...Tohotin on seuraavana ostoslistalla...)

In English

I finally found these cute small pie pans! I gave one for our friends as a present. You can't give an empty pie pan as a gift??? Can you? Key Lime Pie had been on my mind a long time. It wasn't as hard to make as I thought it would be.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti