tiistai 18. syyskuuta 2012

Sitruunakakku


Viikonlopun kokeilu oli sitruunakakku jonka toimitin ystäviemme remontin keskelle. Juuri sopiva koostumus nautittavaksi paikkaan, jossa turha siisteys ja lautaselta syönti olisi ollut ihan yliarvostettua. Tämä sopii erinomaisesti myös teen kanssa nautittavaksi, jos ei remonttikohdetta löydy. Tarvitset:

Kakkuun
 
320g sokeria
3 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori
350g vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2,5dl täysmaitoa
0,5tl vanilja-aromia
200g sulatettua voita

Sitruunasiirappiin

1 sitruunan vastapuristettu mehu
ja kuori
50g sokeria
1dl vettä

  • Vatkaa sokeri, munat ja sitruunankuori tasaiseksi.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola erilliseen kulhoon. Yhdistä myös toisessa kulhossa maito ja vanilja-aromi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa sokeri-muna seokseen. Vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
  • Lopuksi lisää voisula ja vatkaa sekin sekaisin (pienemmällä teholla). Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa 170 asteessa n.1h 15min tai kunnes kullanruskea ja tuntuu kimmoisalta.
Kun kakku on uunissa tee sitruunasiirappi.
 
  • Kaada siirapin tykötarpeet kattilaan ja kiehauta se. Anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen ja on muuttunut siirappiseksi. 
  • Kun otat kakun uunista, aseta se ritilälle jäähtymään. Valuta siirappi lämpimän kakun päälle. Minä pistelin reikiä kakkuun, jotta siirappi imeytyisi helpommin. Suosittelen vielä siivilöimään siirappi ennen kakun päälle levittämistä, jos ei halua sitruunankuorien jäävän kakun päälle. Lopputulos on tiivis, mutta pehmeä, kirpsakka kakku. Hyvää!
In English
 
Last weekend I made lemoncake and took it to my friends new home which is under constructions. Sweet, moist lemoncake. Perfect to be eaten in a place where plates and silverwear are over rated! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti