sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tuparit


Lauantaina vietimme vihdoinkin pienimuotoisia tupareita kodissamme. Aikataulutus meni vähän metsään ja leipominen jäi lauantaiaamuun. Hieman oli jännitystä ilmassa, miten leipomusten käy. Hyvin kävi. Tein Vadelmaista-juustokakkubrownieta (kunnon sanahirviö) ja Suklaa cupcakeja varalta, jos edellä mainittu ei olisi onnistunut.


Kakku olisi pitänyt tehdä suorakaiteenmuotoiseen vuokaan, mutta kun sellaista ei ollut otin riskin ja tein tavalliseen pyöreään. Toimi, mutta brownie osaa olisi voinut olla ehkä vähän vähemmän. Parasta tässä oli ehdottomasti vadelmakermakuorute!

Brownie

200g tummaa suklaata
(käytin laktoositonta Brunbergin
maitosuklaata) 
200g voita
250g tomusokeria
3 kananmunaa
110g vehnäjauhoja

Juustokakku

400g tuorejuustoa
150g tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa

Vadelmakuorute

3dl vispikermaa
100g tomusokeria
150g vadelmia

  • Brownie: Sulata suklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin ennen seuraavan lisäystä. Munien jälkeen lisää vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu suklaa. Vatkaa kaikki hyvin sekaisin. Kaada vuokaan.
  • Juustokakku: Vatkaa alhaisella teholla tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi sekaisin. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista. Levitä seos brownietaikinan päälle. Paista kakkua 170 asteessa kunnes se tuntuu kiinteältä, laidoilta hieman ruskistunut, mutta keskeltä vielä vaalea. Pienemmän vuoan takia taikinaa oli paksummin joten kakku oli uunissa vähän yli tunnin ja lopussa laitoin folion kakun päälle jottei se olisi tummunut päältä liikaa. Jäähdytä valmis kakku ja siirrä se jääkaappiin viilenemään vielä vähintään 2 tunniksi.
  •  Kermakuorute: Vatkaa kerma, sokeri ja vadelmat paksuksi, mutta ei kovaksi vaahdoksi. Levitä seos valmiin kakun päälle.

 
Laktoosittoman suklaan ansiosta kakku oli kokonaan laktoositon. Ja vaikka suklaa ei ollutkaan tummaa, browniesta tuli kuitenkin tumma. Eli toimii myös ulkonäöllisesti. 



Suklaa cupcaket tein minikoossa ja päälle laitoin valmista vanilla frostingia. 

Suklaa kuppikakut 12kpl

3 kananmunaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50g voita
1dl kermaviiliä
2rkl kylmää kahvia
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl hyvälaatuista kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata
(kaakaopitoisuus 70%,
käytin Maraboun 70% minttusuklaata)
 
  • Sulata suklaa. Sulata myös voi. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita sulannut voi, kermaviili ja kylmä kahvi keskenään sekaisin ja lisää seos munavaahtoon. 
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola keskenään sekaisin. Lisää munavaahtoon. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita.
  • Täytä muffinssi 2/3 vuoista. Taikina kohoaa hyvin uunissa. Kypsennä niitä 175 asteessa kunnes ovat kypsiä n.10-15min koosta riippuen.

In English

Yesterday we had our house warming party finally. I made rasberry-brownie-cheesecake and mini chocolate cupcakes with vanilla frosting. 

2 kommenttia:

  1. Ihanat tarjoilut. Tuo palakuva juustokakkubrowniesta on mahtava, noi kerrokset ja niiden värit, vau!

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä kans! Kakun valmistus oli kohtuu nopea ja pystyi syömään samana päivänä. Huippu ohje. Toimii oikein hyvin kiireessä valmistukseen. Jos tekee sen normi pyöreään kakkupohjaan silloin ei kannata ihan kaikkea brownie taikinaa käyttää. Mun makuun hieman ohuempi pohja ois ollu ihan nappi suoritus. Vadelmakerma oli ihan törky hyvää. Luulen että juju oli tomusokerissa. :D

    VastaaPoista